6 sfaturi pentru amenajarea unei săli de mese la restaurant
Dacă analizezi cu atenție unde sunt cele mai grozave restaurante din lume, vei constata că ele sunt ascunse. Trebuie să faci un efort deosebit pentru a ajunge la ele. Așa începe trailer-ul unuia dintre cele mai populare producții de pe Netflix – Chef’s table. Filosofic, gestul de a lua masa reverberează în cele mai îndepărtate timpuri și răspunde unei nevoi de bază a omului ca ființă socială – dorința și nevoia de a fi cu cei asemeni ție, de a împărți bucatele și odată cu acestea, atenția și o parte din emoțiile tale.
Dacă erai în căutarea unor idei de amenajare restaurante, ai ajuns în locul potrivit! În centrul oricărui restaurant se află sala de mese, care înseamnă mai mult decât mese și scaune. Dă tonul, întreaga atmosferă a restaurantului tău.
Iată 6 sfaturi de care să ții cont atunci când amenajezi sala de mese în orice tip de restaurant:
- Lasă spațiu adecvat între mese
Când proiectezi planul restaurantului pe hârtie, ești tentat să crezi că poți încadra un anumit număr de mese. Cu toate acestea, este posibil să descoperi că ceea ce funcționează pe hârtie nu funcționează în realitate. Da, vrei să ai o mulțime de locuri pentru a găzdui clienții (și a câștiga mai mulți bani), dar vrei și ca oamenii să fie confortabili. O regulă de bază bună pentru așezarea meselor de restaurant este să lași un minim de 60 cm între colțurile meselor.
- Folosește separatoare de cameră
Dacă ai o sală de mese mare și deschisă și dorești să îi dai un aer mai intim, atunci despărțitorii pe jumătate de perete, așezați pe rotile sunt o soluție la îndemână.
- Stai în fiecare loc
O modalitate de a identifica zonele cu probleme înainte de ziua deschiderii este să te așezi pe fiecare scaun din sala ta de mese. Verifică vederea de pe fiecare loc. S-ar putea să descoperi că unul are o vedere directă în bucătărie, în timp ce altul primește un curent de aer de la ușa din față. Experimentarea fiecărui loc îți permite să faci modificări înainte ca clienții să se plângă.
- Alege mobilier rezistent
Când cumperi mese și scaune, caută modele ușor de curățat. Evită stilurile cu o mulțime de sculpturi și crăpături complicate. Vor fi mai greu de șters și de păstrat fără firimituri. Dacă cumperi scaune din material textil, asigură-te că țesătura este rezistentă la pete. Planifică bugetul pentru o curățenie profesională cel puțin o dată – de două ori pe an.
Cabinele de restaurant oferă câteva avantaje mari față de locurile standard în restaurant. Sunt mari și economisesc spațiu. Dacă ai găsit locația perfectă a restaurantului, dar spațiul este mic, ia în considerare instalarea șirurilor de cabine pentru a maximiza capacitatea de locuri. La fel ca scaunele de restaurant, cabinele vin într-o varietate de forme, dimensiuni și culori. Ele pot fi personalizate pentru a se potrivi cu orice design de restaurant.
- Decide cât de tare este prea tare
Cât de zgomotoasă este sala ta de mese? Unele concepte de restaurant sunt mai potrivite pentru un mediu gălăgios, cum ar fi un bar sau alt cadru casual. Altele, precum mesele rafinate, necesită un cadru mult mai liniștit. Dacă ai pardoseli din lemn sau gresie, sunetul va avea mai mult ecou, la fel și cu tavanele înalte. Cu câteva zeci de clienți și membrii din echipa de personal ar putea fi mult mai tare decât ai anticipat. Dacă trebuie să reduci sunetul, covoarele pot ajuta la diluarea sunetelor.
- Temperatura spațiului
Restaurantele folosesc de aproximativ 2,5 ori mai multă energie pe metru pătrat decât alte clădiri comerciale și cea mai mare parte din această energie este folosită pentru încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC). Investiția într-un sistem HVAC eficient din punct de vedere energetic este o modalitate excelentă pentru restaurante de a economisi bani și de a se proteja împotriva creșterii prețurilor la energie.
Dacă ești interesat să afli mai multe despre ultimul punct al listei noastre – ce presupune un sistem de încălzire și cum funcționează, te invităm să citești mai multe despre montare centrala termica.