8 lucruri importante de știut despre implantul dentar

 

 

 

În trecut, leziunile grave, cariile și alte probleme de sănătate orală au dus adesea la extracția dinților pentru a salva dinții sănătoși rămași. În timp ce protezele dentare au devenit un accesoriu obișnuit în stomatologia restaurativă, ele nu sunt nici pe departe la fel de bune ca implantul dentar.

 

 

Vestea bună este că acum nu mai trebuie să te întrebi cum ar fi să trăiești din nou cu un set complet de dinți sănătoși, deoarece implanturile dentare se montează în foarte multe clinici dentare profesionale din România, cum ar fi acest cabinet stomatologic care îți poate aplica oricând un implant dentar Iași.

 

Aici găsești tot ce trebuie să știi despre implanturile dentare:

 

  1. Implanturile dentare arată, se simt și funcționează ca dinții naturali

 

Implanturile dentare sunt realizate din „rădăcini” de titan fuzionate permanent cu osul maxilarului. Implanturile sunt capabile să muște și să mestece, dar nu vor cădea, spre deosebire de protezele dentare, astfel încât să beneficiezi de același confort și funcționalitate ca în cazul dinților naturali.

 

  1. Recompensa este pe măsură

 

Implanturile dentare pot părea costisitoare, dar sunt de fapt mai rentabile decât alte tratamente dentare de restaurare. Deoarece sunt la fel ca dinții adevărați, pot rezista toată viața cu obiceiuri bune de igienă orală. Între timp, chiar dacă protezele dentare par mai ieftine la început, acestea trebuie înlocuite la fiecare câțiva ani pentru a compensa deficiența osului maxilar.

 

  1. Aspectul tău rămâne același

 

Dinții lipsă nu doar atenuează un zâmbet strălucitor, ci, în timp, îți provoacă și fața să aibă un aspect „scufundat”. Implanturile dentare îți păstrează trăsăturile feței. Acestea stabilizează osul maxilar și îl împiedică să se demineralizeze și să se deterioreze.

 

  1. Tot ce trebuie să faci este să periezi dinții

Spre deosebire de protezele dentare care necesită un adeziv lipicios, implanturile dentare nu necesită îngrijire suplimentară. Sunt permanente, la fel ca dinții tăi naturali. Poți vorbi și mânca după cum dorești, fără senzația ciudată a unui obiect care îți blochează gura. Nici măcar nu va trebui să vă faceți griji cu privire la carii, deoarece implanturile dentare sunt imune la acestea.

 

  1. Protecție pentru dinții existenți

 

Din păcate, cariile severe și cariile dentare nu se termină cu extracția dentară. Lăsat singur, un gol în care se afla odinioară dintele vechi și deteriorat va face ca dinții adiacenți să se miște pentru a compensa spațiul. Maxilarul doare, gingia se umflă, iar infecția se poate răspândi la dinții din jur, de altfel sănătoși, determinând căderea acestora.

 

Implanturile dentare pot preveni toate acestea. 98% dintre implanturile dentare durează toată viața – rata de eșec de 2% apare doar dacă revii la o igienă orală deficitară și la obiceiuri dăunătoare (fumatul), sau dezvoltați diabet cronic.

 

  1. Oricine își poate pune un implant dentar

 

În general, implanturile dentare sunt recomandate pentru orice vârstă, odată ce medicul dentist confirmă că sunteți un candidat bun. Singura grupă de vârstă care nu este eligibilă pentru implanturi sunt copiii, deoarece osul lor maxilar este încă în curs de dezvoltare, astfel încât orice implant instalat devreme poate eșua pe măsură ce oasele se deplasează și dinții permanenți încep să crească.

 

Dacă te îngrijorează costurile, nu te panica. Raportat de calitate, rezistență și durabilitate, un implant dentar este o investiție pe termen lung pentru sănătatea ta orală. Ca să îți faci o idee despre sumele din piață, poți verifica înainte cât costă fațetele dentare.

 

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.