Ai un credit vechi și nu ești mulțumit de condiții? Iată ce poți face

Din cauza costurilor tot mai ridicate ale vieții s-a ajuns la situația în care oamenii de rând nu prea pot face investiții fără să își ia un credit. Desigur, creditul are avantaje, în acest fel îți poți achiziționa lucruri, precum o locuință, o mașină sau orice îți dorești plătind lunar o rată. Avantajul este că în acest fel și oamenii de rând își pot permite lucruri mai scumpe, însă pot apărea situații când nu mai ești mulțumit de condițiile creditului tău, cum ar fi dobânda sau perioada pe care este el făcut. În acel moment te gândești la ce soluții ai.

Iată ce poți face dacă creditul tău curent te nemulțumește

Creditul de refinanțare – Ce este și când ai nevoie de el

Creditul de refinanțare este un împrumut pentru a plăti alte împrumuturi existente. Poate suna ciudat să iei un credit pentru a plăti altul, însă în timp condițiile de credit se pot îmbunătății, iar dacă poți obține termeni mai buni pentru a plăti restul ratelor altui împrumut de ce să nu o faci. Mai mult decât atât, poți apela la un credit de refinanțare de pe Hopcredit.ro în cazul în care nu ești mulțumit de actualele condiții. Tot procesul se desfășoară online, iar suma pe care o poți obține este între 2 000 și 20 000 de lei. Pentru a putea accesa împrumutul trebuie să fii major, să ai cetățenie română și să ai un venit lunar stabil de cel puțin 1 000 de lei într-un cont bancar activ. Condițiile sunt permisive și ușor de îndeplinit. Este foarte important să nu ajungi să ai un istoric de credit negativ. Acest lucru se întâmplă când ai întârzieri sau probleme în plata datoriilor și te poate afecta serios pe viitor în cazul în care dorești să iei un nou împrumut de la o bancă. Băncile analizează istoricul de credit al fiecărui solicitant pentru a evalua riscurile asociate. Cu cât ai scorul de credit mai scăzut cu atât îți va fi mai greu să obții un împrumut și chiar dacă îl obții, probabil va fi cu dobânzi mult mai mari. Pentru a-ți îmbunătății istoricul de credit negativ este nevoie să îți plătești la timp toate facturile și datoriile. De asemenea, poți consulta rapoartele de credit periodice, iar dacă informațiile ți se par inexacte sau eronate le poți contesta. Pentru a primi sfaturi personalizate în funcție de situația ta este bine să apelezi la un consilier financiar.

În final, lumea de azi îi împinge pe oameni din ce în ce mai mult la soluții de creditare. Plata în rate este tot mai des întâlnită, iar asta poate să fie un lucru bun. Ai grijă însă să nu abuzezi de această chestiune, pentru că există riscul de a nu realiza în ce te bagi. Unii oameni își cumpără multe lucruri în rate fără să realizeze că fiecare rată mică se adună, iar la data scadentă suma datorată poate să devină prea mare. De aceea este nevoie să te gândești bine înainte să iei un credit, chiar să discuți cu un consilier financiar, care îți poate explica clar care sunt avantajele, dar și riscurile la care te expui.

Sursă foto: pexels.com

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.