- Advertisement -
Acasă Sport Antrenamente Kangoo Jumps online, gratuite pentru persoanele de peste 55 de ani

Antrenamente Kangoo Jumps online, gratuite pentru persoanele de peste 55 de ani

Persoanele cu vârsta de peste 55 de ani, din România, au ocazia, în perioada următoare, să urmeze antrenamente Kangoo Jumps gratuit online, special create și adaptate pentru seniori de către Kinga Sebestyen. În acest mod, orice persoană încadrată în această categorie de vârstă va avea parte de beneficiile acestui sport asupra sănătății, dovedite în urma unui amplu studiu derulat în ultimii doi ani.

Olivia Burtă, medic primar medicină de laborator și Conferențiar Universitar, va coordona și conduce aceste clase speciale săptămânal, în zilele de marți și joi.

Olivia Burtă a devenit instructor de Kangoo Jumps anul trecut, după ce s-a îndrăgostit de acest tip de sport și a urmat cursul de acreditare ținut de Kinga Sebestyen.

Beneficiile Kangoo Jumps asupra sănătății persoanelor de peste 55 de ani

Kangoo Jumps este un sport ce aduce beneficii sănătății, iar în cazul persoanelor de peste 55 de ani, în urma studiului “KAPO-sãnãtate pe ghete” s-au dovedit rezultate pozitive, precum:

– vârsta metabolică: o “întinerire” progresivă, în medie cu 7 ani

– ameliorarea simptomelor cauzate de menopauză

– tonifiera musculaturii spatelui, a abdomenului, a perineului, cu rezultate spectaculoase asupra posturii generale

– ameliorarea, până la dispariție a incontinenței urinare

– îmbunătățirea activităţii sexuale

– diminuarea ridurilor, prin hidratare şi dietă controlate

– inducerea unei stări de bună dispozitie, creștere a stimei de sine.

“Am făcut antrenamente alături de persoane de toate vârstele, chiar şi de peste 70 de ani şi transformările în bine sunt spectaculoase.

Exerciţiile Kangoo jumps, prin utilizarea atât a ghetelor profesioniste, personalizate fiecãrei persoane în funcţie de greutate şi mãrirea piciorului, cât şi a echipamentului adecvat, “lucrează” fiecare grupă de mușchi, cu protecţia tuturor articulaţiilor datorită sistemului personalizat de arcuri, pentru amortizarea şocurilor, ajută la drenaj limfatic și detoxifiere, cu un consumul de calorii crescut”, explică medicul Olivia Burtă.

Personalizarea exerciţiilor Kangoo jumps pentru seniori

Kinga Sebestyen a creat programul de Kangoo Jumps pentru seniori și explică diferențele față de cele dedicate altor vârste.

“Antrenamentele de tip Senior Training sunt gândite pentru condiția fizică a persoanelor de peste 55 de ani şi se realizează pe intervale, cu ridicări mai ușoare pentru a diminua impactul la sărituri; se face o acomodare pe ghete pentru un mai bun echilibru, asociatã cu exerciții de tonifiere. Acestea au efecte pozitive asupra întregului corp, mai ales asupra musculaturii, articulaţiilor, oaselor, iar sistemul de arcuri, oferã protecţia împotriva şocurilor.

Condiția acestor efecte, este utilizarea pentru exerciţii a ghetelor originale, care se găsesc pe www.kangooclub.ro, singurele configurate în conformitate cu patentul original, garantând protecţie totalã.

Sunt responsabilã să ofer condiţiile pentru un antrenament sănătos şi sigur şg insist asupra pericolului de a utiliza ghete contrafăcute, care se găsesc în comerț, nu au construcția potrivită ori materiale de calitate, chiar dacă seamănă cu cele originale şi care datoritã preţului mai mic, pot tenta sã fie achiziţionate. Riscurile utilizării lor constau în ruperea lor în decursul exerciţiilor, deoarece talpa și arcul nu pot fi controlate, existând pericolul de accidentare. Întotdeauna am insistat să acordăm atenție acestui aspect esenţial”, declară Kinga Sebestyen, instructor și creator de programe Kangoo Jumps.

Cum sunt construite ghetele autentice Kangoo Jumps?

Ghetele Kangoo Jumps sunt invenția canadianului Gregory Lektham și au fost patentate ulterior de de Denis Naville (Elveția). Invenția a vizat persoanele care au vrut să se recupereze după accidente ori operații sau să practice sportul în siguranță, fără să afecteze genunchii și coloana vertebrală. Ghetele Kangoo Jumps autentice sunt dotate cu benzi de întindere speciale, poziționate pe ambele tălpi ale ghetelor, dintr-un capăt în celalalt, fiind antiderapante. Arcurile asigură săriturile specifice și amortizarea impactului cu solul. În acest mod, spre deosebire de alte sporturi, nu există pericolul de a avea durere ori a afecta încheieturile, în condiţiile efectuãrii corecte a exerciţiilor.

Medicul care a devenit și instructor Kangoo Jumps

Olivia Burtă, medic primar medicină de laborator și Conferențiar la Facultatea de Medicinã, Universitatea din Oradea, a început să practice Kangoo Jumps la începutul anului 2019 și, îndrăgostită de acest sport, a urmat cursurile de trainer ale Kingăi Sebestyen, devenind senior instructor acreditat.

Olivia Burtă, alături de Kinga Sebestyen, dr. Alin Iova şi dr. Puşa Maria Farcaş,  este şi deținător al recordului Guinness, implicată în organizarea celei mai mari ore de Kangoo Jumps din istorie, eveniment ce a avut loc în 2019 în Oradea.

„Sunt mama a doi copii și medic de o viață! Mulțumită Kingăi, m-am redescoperit într-o nouă formă, mult superioară, prin Kangoo Jumps. Am devenit trainer senior, la 59 de ani, iar transformarea mea mă uimeşte și mă motivează să continui.

Îmi doresc să transmit mai departe bucuria de a face Kangoo Jumps celor din categoria seniorilor, femei și bărbați deopotrivă, și voi preda gratuit ore de Kangoo Jumps online, marțea și joia.

Înscrierile se fac prin email la kapo@kingasebestyen.com, iar dupã configurarea grupului de Facebook privat, orele vor fi online.

Condiția este ca participanții să aibă ghete originale, pentru că doar așa putem garanta eficiența antrenamentelor, în special în cazul persoanelor din această categorie de vârstă”, spune Dr. Olivia Burtă.

cel-mai-bine-vandut-ziar-din-germania,-bild,-a-ironizat-autoritatile-germane-printr-un-mesaj-“de-felicitare”-adresat-marii-britanii-pentru-campania-de-vaccinare-si-postat-pe-prima-pagina-a-editiei-de-ieri.

Cel mai bine vândut ziar din Germania, Bild, a ironizat autoritățile germane printr-un mesaj...

0
Mesajul de pe prima pagină a ziarului spunea: “Dragi britanici, vă invidiem. În timp ce britanicii își planifică deja vacanța de vară, Germania este...
in-romania-si-bulgaria-varsta-medie-la-care-o-femeie-naste-primul-copil-este-cea-mai-mica-din-ue-–-sub-27-de-ani-desi-a-crescut-cu-un-an-in-ultimul-deceniu,-aceasta-este-semnificativ-mai-mica-decat-in-tarile-vestice.

În România și Bulgaria vârsta medie la care o femeie naște primul copil este...

0
Deși a crescut de la 25,7 ani în 2012, la 26,9 în 2019, vârsta medie din România la care o femeie are primul copil...
agentia-britanica-de-spionaj-(gchq)-va-lansa-un-sistem-de-inteligenta-artificiala-pentru-a-gestiona-amenintarile-de-securitate,-de-la-dezinformare-si-pana-la-abuzul-sexual-asupra-copiilor.

Agenția britanică de spionaj (GCHQ) va lansa un sistem de inteligență artificială pentru a...

0
GCHQ a publicat o lucrare, Ethics of AI: Pioneering a New National Security, precizând că așezarea tehnologiei în centrul operațiunilor sale reprezintă preocuparea pentru...
csm-suceava-spera-sa-joace-la-turneul-cinci-al-seriei-vest

CSM Suceava speră să joace la turneul cinci al seriei vest

0
La sfârșitul acestei săptămâni, la Zalău, ar trebui să se desfășoare meciurile din cadrul celui de-al cincilea turneu al seriei vest a Diviziei...
pauza-indelungata-pentru-jucatorii-de-la-csu-din-suceava

Pauză îndelungată pentru jucătorii de la CSU din Suceava

0
La finele acestei săptămâni CSU din Suceava ar fi trebuit să joace în cadrul etapei a XVIII-a cu campioana României, Dinamo București. Partida...

Related News

Cel mai bine vândut ziar din Germania, Bild, a ironizat autoritățile germane printr-un mesaj “de felicitare” adresat Marii Britanii pentru campania de vaccinare și...

Mesajul de pe prima pagină a ziarului spunea: “Dragi britanici, vă invidiem. În timp ce britanicii își planifică deja vacanța de vară, Germania este...

În România și Bulgaria vârsta medie la care o femeie naște primul copil este cea mai mică din UE – sub 27 de ani....

Deși a crescut de la 25,7 ani în 2012, la 26,9 în 2019, vârsta medie din România la care o femeie are primul copil...

Agenția britanică de spionaj (GCHQ) va lansa un sistem de inteligență artificială pentru a gestiona amenințările de securitate, de la dezinformare și până la...

GCHQ a publicat o lucrare, Ethics of AI: Pioneering a New National Security, precizând că așezarea tehnologiei în centrul operațiunilor sale reprezintă preocuparea pentru...

CSM Suceava speră să joace la turneul cinci al seriei vest

La sfârșitul acestei săptămâni, la Zalău, ar trebui să se desfășoare meciurile din cadrul celui de-al cincilea turneu al seriei vest a Diviziei...

Pauză îndelungată pentru jucătorii de la CSU din Suceava

La finele acestei săptămâni CSU din Suceava ar fi trebuit să joace în cadrul etapei a XVIII-a cu campioana României, Dinamo București. Partida...