Apa cu usturoi zdrobit in mojar – leacul miraculos pentru numeroase afectiuni

Amestecul de usturoi cu apa este cel mai simplu, mai ieftin si mai accesibil antibiotic natural pentru organismul uman. In plus, usturoiul zdrobit in mojar si diluat cu apa va ajuta la prevenirea sau oprirea dezvoltarii multor boli si la imbunatatirea functionarii sistemelor si organelor corpului uman.

Beneficiile si contraindicatiile consumului de usturoi

Usturoiul contine o cantitate considerabila de nutrienti, avand nu mai putin de 17 minerale. O multime de vitamine, fibre, aminoacizi, compusi esentiali – toate acestea sunt continute in aceasta minunata leguma. Unicitatea usturoiului consta in faptul ca, dintre toate legumele, este singurul ce contine tiamina minerala si oligoelementul germaniu. Acesta din urma este responsabil pentru intarirea peretilor vasculari si prevenirea varicelor.

De asemenea, usturoiul intareste sistemul imunitar si ajuta la combaterea cancerului. Una dintre cele mai faimoase proprietati ale sale este capacitatea sa de a curata sangele. Datorita unui compus de sulf  aflat in compozitia usturoiului, acesta nu doar curata, ci si subtiaza sangele, ceea ce inseamna ca usturoiul scade tensiunea arteriala si previne formarea cheagurilor de sange, astfel incat persoanele cu hipertensiune ar trebui sa aiba in vedere acest remediu.

Pentru a prepara apa cu usturoi, trebuie sa luati o jumatate de catel de usturoi, sa-l zdrobiti intr-un mojar ceramic si sa turnati un pahar de apa calda peste el. Puteti sa-l lasati la infuzat cateva minute, apoi apa cu usturoi este gata de a fi consumata. Se recomanda sa beti acest preparat cu jumatate de ora inainte de masa de dimineata. Este foarte important sa zdrobiti sau sa taiati usturoiul. Daca turnati apa peste un catel intreg de usturoi, substanta denumita alină din usturoi nu se va transforma in substanta benefica denumita alicină.

Totusi, trebuie sa stiti ca o astfel de bautura are si cateva contraindicatii. De exemplu, ulcerul gastric si duodenal, gastrita cronica, o perioada de exacerbare a bolilor tractului gastro-intestinal, a bolilor hepatice si renale. In cazul epilepsiei, este interzis sa consumati usturoi, deoarece poate provoca o criza. In timpul sarcinii si alaptarii, de asemenea, nu este recomandat sa mancati aceasta leguma.

Un mojar ceramic este recomandat pentru zdrobirea usturoiului

Daca este consumat cu intelepciune, amestecul de apa si usturoi zdrobit ajuta la intarirea sistemului imunitar. Proprietatile sale vindecatoare rezida in efectul sau antiviral, fiind benefic pentru sistemul cardiovascular uman, avand un efect pozitiv asupra scaderii nivelului de colesterol din sange, asupra hipertensiunii arteriale si reducand riscul formarii cheagurilor de sange in vene si vasele capilare. Amestecul de apa cu usturoi stimuleaza secretia biliara si imbunatateste digestia alimentelor grase, motiv pentru care este adesea adaugat in retetele continand carnea grasa de porc.

De asemenea, amestecul de apa si usturoi zdrobit in mojar este util pentru sportivi, mai ales atunci cand acestia vor sa castige masa musculara, deoarece blocheaza actiunea cortizolului si stimuleaza productia de testosteron. Pentru femei, consumul amestecului de apa si usturoi este excelent pentru a preveni aparitia cancerului de san si uter. Pentru barbati, se poate evidentia efectul sau benefic asupra potentei fiind, de asemenea, utilizat pentru tratarea prostatitei.

Proprietatile benefice ale amestecului de usturoi cu apa apar doar daca usturoiul este consumat in stare proaspata, zdrobit intr-un mojar ceramic cumparat din magazinul online EDINO, deoarece doar intr-un astfel de vas alicina isi pastreaza calitatile sale benefice. Dupa orice tratament termic sau uscare, usturoiul isi pierde majoritatea proprietatilor sale miraculoase.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.