Audi A6: un sedan de lux cu performanță și tehnologie de top

Audi A6 nu este doar un simplu automobil, este o poveste ce începe în 1994 și care a transformat această mașină într-un simbol al tehnologiei și designului superior. Când vorbim despre A6, avem în minte evoluția mărcii Audi, un model care a înlocuit cu succes legendarul Audi 100. 

Astăzi, la aproape 30 de ani distanță de la debutul său, A6 se poziționează drept unul dintre steagurile mărcii din Ingolstadt, rivalizând cu titani precum Mercedes E-Class și BMW Seria 5.

Cum arată noile modele Audi A6

Încă de la prima vedere, Audi A6 te impresionează cu designul său sportiv și agresiv. Evident, aripile evazate ce par că aparțin unui model RS6 și montantul din spate stilizat pentru modelele coupe sunt elemente de neratat. Frontul, cu grilele sale enorme, conferă un aer și mai sportiv decât predecesorul său, A7 Sportback. Totuși, se păstrează anumite elemente clasice, precum blocurile optice din spate și semnătura luminilor LED.

Interiorul noii generații A6 nu face rabat de la calitate și inovație. Bordul și cele trei display-uri amintesc de modelul A7, iar cele două ecrane de pe consola centrală își împart responsabilitățile între sistemul multimedia și navigație și sistemul de climatizare și funcții adiționale. Pentru un plus de confort, Audi propune scaune cu încălzire și ventilare și un sistem audio Bang & Olufsen.

Spațiul din spate a fost îmbunătățit considerabil, oferind mai mult loc pentru picioare și un plafon mai înalt, astfel încât niciun pasager nu va avea de suferit din cauza spațiului.

Performanță și tehnologie

A6 aduce o inovație majoră în materie de asistență pentru șofer, punând la dispoziție 38 de sisteme de asistență. Impresionant, nu-i așa? Dar ce spui despre faptul că toate motoarele vor fi mild-hybrid? 

Audi A6, modelul care redefinește luxul și tehnologia

Ghidul motoarelor Audi A6 C6 cu benzină

Atunci când vine vorba despre gama de motoare a modelului Audi A6 C6, avem de-a face cu o varietate impresionantă de opțiuni, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale proprii. Iată o trecere în revistă a selecției de benzină pentru A6 C6:

 • 2.0 TFSI, 170 cai: Este practic o versiune adaptată a familiarului 2.0 TFSI din gama VAG. Deși este decent pentru deplasări în oraș și călătorii ocazionale, are tendința de a consuma ulei și nu se adaptează bine cu GPL. Un motor ideal pentru cei care nu caută un diesel puternic.
 • 2.4 V6, 177 cai: Un moștenitor al vechiului 2.4 V6 de pe A6 C5, acest motor este un veteran fiabil. Poate fi alimentat cu GPL fără probleme, dar întreținerea poate fi puțin mai costisitoare decât la un motor cu patru cilindri.
 • 2.8 V6 FSI, 190-220 cai: Este o actualizare a vechiului 2.8 V6 de pe A6 C5, cu un sistem FSI adăugat, dar fără compatibilitatea cu GPL. Cu toate acestea, pentru cei care caută putere și performanță, există opțiuni mai bune în gamă.
 • 3.0 TFSI, 290-300 cai: Reprezintă un motor premium pentru o mașină de lux. Deși prețul poate fi piperat, fiabilitatea acestui motor este incontestabilă, făcându-l o alegere excelentă pentru cei care doresc performanță și robustețe.
 • 3.2 FSI, 255 cai: Găsit și pe modele precum Touareg, Cayenne și A8, acest motor a fost conceput pentru a gestiona greutăți mari. Cu toate acestea, datorită problemelor ocazionale cu lanțul de distribuție și incompatibilității cu GPL, cei interesați trebuie să cântărească cu atenție beneficiile.
 • 4.2 FSI V8, 335-350 cai: O adevărată minune tehnologică, acest motor este folosit și pe supermașina Audi R8. Poate nu este cea mai economică alegere, dar performanța și rafinamentul sunt garantate.
 • 5.0 TFSI V10 biturbo, 580 cai: Un motor conceput special pentru bestiile Audi RS6 și Audi R8. Acesta transformă A6 C6 într-o mașină complet diferită, o bestie de performanță.
 • 5.2 FSI V10, 435 cai: Echipat și pe legendarul Lamborghini Gallardo, face din Audi A6 S6 un veritabil lup în haine de oaie. Dacă dorești performanță pură, aceasta este alegerea ta.
Audi A6 și motoarele diesel

Audi A6, o emblemă a luxului și a inovației, a avut de-a lungul timpului diferite variante de motorizare diesel. Vom trece în revistă cele mai notabile dintre acestea și particularitățile lor.

 • 2.0 TDI

Motorul 2.0 TDI e unul dintre cele mai răspândite motoare pe modelul A6 C6. Cu variante de putere de 136, 140 și 170 de cai, s-ar putea spune că este un motor decent pentru un sedan de mărimea unui A6. Cu toate acestea, acest motor a fost plin de probleme. De exemplu, fiind prea mic pentru dimensiunea mașinii, capacitatea sa pare a fi subdimensionată. 

Motorul 2.0 TDI de pe A6 C6 este identic cu cel de pe VW Passat B6 și A4 B7, și este notoriu pentru problema axului balansier al pompei de ulei. Este important de subliniat că versiunile post 2008 au trecut la sistemul common-rail, rezolvând astfel aceste probleme. 

Totuși, un aspect demn de notat este faptul că multe dintre mașinile echipate cu acest motor au fost preferate de cumpărătorii cu buget limitat, fapt ce se reflectă în starea lor de întreținere și în kilometrajul ridicat.

 • 2.7 TDI V6

Acest motor, cu puteri de 163, 180 și 190 de cai, este văzut de mulți ca succesorul lui 2.5 TDI V6 de pe modelul A6 C5. Deși este un motor cu prestanțe decente, zvonurile sugerează că dacă ești dispus să adaugi puțin mai mult la impozit, ai putea opta pentru motorul 3.0 TDI, considerat superior.

 • 3.0 TDI V6

Probabil cel mai notabil motor diesel din gama Audi, 3.0 TDI V6 este o adevărată forță a naturii. Cu variante de putere de 225, 233 și 240 de cai, este motorul pe care mulți l-ar alege pentru o combinație de putere și fiabilitate. 

Motorul este folosit pe multe dintre mașinile mari din grupul VAG și și-a câștigat un renume datorită performanței sale robuste. Cu toate acestea, nu este fără defecte. Există probleme ocazionale cu pompa de apă, iar distribuția poate fi costisitoare de înlocuit. Dar, având în vedere calibrul acestui motor, cei care optează pentru el știu că aceste costuri sunt parte a pachetului.

Fiecare motor diesel din gama Audi A6 vine cu avantajele și dezavantajele sale, fie că vorbim despre Audi A6 50 TDI sau Audi A6 40 TDI. De la fiabilitate la performanță și economie, alegerea unui motor depinde de nevoile și bugetul fiecărui cumpărător. Indiferent de alegere, Audi A6 rămâne un reper în lumea autovehiculelor de lux.

A6 nu este doar un model pentru Audi, ci o declarație de intenție, o promisiune a calității și inovației.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.