Beneficii și considerații: Ce trebuie să știi înainte de a opta pentru încalzirea în pardoseală

Încălzirea în pardoseală a devenit o opțiune populară pentru mulți proprietari de case și apartamente. Aceasta oferă un confort termic mai mare, o distribuție uniformă a căldurii și o economie de energie comparativ cu sistemele tradiționale de încălzire. În plus, există două tipuri principale: încălzire electrică și încălzire prin conducte de apă caldă. De aceea, înainte de a lua o decizie, trebuie să știi ce tipuri de încălzire în pardoseală sunt disponibile și care sunt factorii cheie de luat în considerare.

Iată câteva informații de bază pe care trebuie să le consulți înainte de a alege acest tip de încălzire

Tipuri de încălzire în pardoseală

Există două tipuri principale de încălzire în pardoseală: încălzirea electrică și prin conducte de apă caldă. Încălzirea electrică implică instalarea de cabluri de încălzire sub pardoseală, conectate la un termostat. Iar, încălzirea prin conducte de apă caldă implică instalarea de țevi sub pardoseală prin care circulă apă caldă de la o centrală termică sau o pompă de căldură. Ambele sisteme pot fi utilizate în combinație cu diferite tipuri de pardoseală, cum ar fi parchetul, gresia sau pietrele naturale.

Avantajele încălzirii în pardoseală

Una dintre cele mai mari avantaje ale încălzirii în pardoseală este confortul termic oferit. Acest tip de încălzire distribuie căldura în mod uniform într-o cameră, eliminând astfel punctele prea fierbinți sau prea reci. De asemenea, acest sistem de încălzire poate reduce costurile de energie, deoarece necesită o temperatură mai mică pentru a obține același nivel de confort termic. Un alt avantaj al încălzirii în pardoseală este faptul că nu necesită spațiu suplimentar în casă pentru instalațiile de încălzire. Cu alte cuvinte, poate crea mai mult spațiu liber într-o cameră.

Factori cheie de luat în considerare înainte de a opta pentru încălzirea în pardoseală:

Costurile

Costurile pentru instalarea sistemului de încălzire în pardoseală pot fi mai mari decât cele ale sistemelor de încălzire tradiționale. În plus, costurile de întreținere și reparație pot fi și ele mai mari în cazul acestui sistem.

Tipul de pardoseală

Nu toate tipurile de pardoseală sunt potrivite pentru a putea instala acest sistem de încălzire. Pardoseala triplustratificată este compatibilă cu acest tip de încălzire, de exemplu poți alege parchetul triplustratificat de pe site-ul Velprestparchet.ro, unde vei găsi diverse modele la prețuri accesibile. 

Instalarea și întreținerea

Instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală necesită o îngrijire sporită, iar acest lucru poate să coste mai mult. De asemenea, trebuie să te asiguri că instalezi sistemul cu un profesionist calificat.

În concluzie, încălzirea în pardoseală poate fi o opțiune excelentă pentru casa ta, oferind un confort termic mare, distribuție uniformă a căldurii și economii de energie. Cu toate acestea, înainte de a lua o decizie, trebuie să iei în considerare costurile, tipul de pardoseală, instalarea și întreținerea acestui sistem.

Sursă foto: Unsplash.com

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.