Când s-ar putea relua Serie A. Anunțul făcut de președintele Asociației Fotbaliștilor Italieni

Italia este țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, după China, iar președintele Asociației Fotbaliștilor Italieni, Damiano Tommasi, a anunțat că este imposibil să se joace fotbal în luna aprilie. Dacă situația din peninsulă se va îmbunătăți, Serie A s-ar putea relua în mai sau iunie.

“Este clar imposibil să începem să jucăm în aprilie. Dacă totul merge bine, vom putea relua meciurile în mai sau iunie. Când vorbim despre fotbal, oamenii se gândesc că este vorba doar despre siguranța jucătorilor, dar există o lume întreagă în spatele echipei. Primii care au fost contaminați au fost cei de la Pianese din Serie C, iar responsabilul lor cu echipamentul este în continuare la terapie intensivă. Juventus are 100 de persoane în carantină.

Este vorba despre persoane care călătoresc în toată Italia și Europa, întâlnind mulți, mulți oameni în timpul activității lor. Problema nu este doar pentru italieni, ci e la nivel european, așa că UEFA trebuie să se comporte precum Uniunea Europeană”, a declarat Damiano Tommasi, președintele Asociației Fotbaliștilor Italieni (AIC), potrivit goal.com.

Campionatul din Italia este suspendat cel puțin până la 3 aprilie.  În Serie A au fost înregistrate până acum 11 cazuri de coronavirus (în rândul jucătorilor). Sampdoria a confirmat cele mai multe cazuri – şapte: Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby şi Manolo Gabbiadini.

De la Fiorentina au fost infectați cu COVID-19 următorii jucători: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone și German Pezzella. De asemenea, Daniele Rugani de la Juventus a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Potrivit unui raport al Protecției Civile publicat duminică, Italia a înregistrat 368 de noi decese legate de coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca numărul total al morților să ajungă la 1.809 în această țară, cea mai afectată din Europa. De asemenea, numărul persoanelor infectate a crescut din nou, cu 3.509 noi cazuri în 24 de ore, iar bilanțul total a ajuns la aproape 25.000.

Sursa foto: gazzetta.it

Sursa stire mondonews.ro

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.