Cand si cum se face revizia la Opel Insignia?

Cu toate ca fiecare masina este diferita, la fel cum este si stilul de condus al soferilor, exista o perioada recomandata la care trebuie sa se faca revizia, indiferent de marca sau model auto. Astfel ca perioada la care soferii ar trebuie sa mearga in service pentru revizie Opel Insignia A este la aproximativ 10.000 – 15.000 km parcursi, interval recomandat pentru orice tip de autovehicul.

In ce consta revizia auto periodica?

Revizia auto reprezinta o verificare completa a unui autovehicul, in cadrul unui service autorizat, pentru a stabili starea de functionare a masinii si pentru a se identifica posibile defectiuni existente. De asemenea, tot in timpul acestui proces trebuie sa se inlocuiasca si filtrele masinii, pentru a contribui la mentinerea performantelor motorului.

In plus, verificarea si completarea sau chiar schimbarea fluidelor masinii este o alta etapa care ar trebui efectuata in timpul reviziei auto periodice. Pe langa uleiul de motor, este vorba si despre lichidul de frana, lichidul de servodirectie si antigelul.

Sistemul de directie si cel de franare sunt, de asemenea, vizate de mecanici in timpul reviziei, mai ales ca acestea fac parte din sistemele esentiale ale unei masini, care ofera siguranta soferului, pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic.

Cum iluminarea corecta este importanta, mai ales in timpul condusului pe timp de noapte, verificarea sistemului de iluminat trebuie sa faca parte din procesul de revizie a autovehiculului. Tinand cont ca unul dintre filtrele schimbate este cel de polen, acesta face parte din sistemul de climatizare al masinii, astfel ca si el va trece printr-o verificare amanuntita.

Aspectul estetic al masinii poate oferi informatii importante cu privire la starea tehnica si evenimentele in care aceasta a fost implicata, iar petele de rugina vor atrage cu siguranta atentia politistilor. Drept urmare, o verificare si reparare a acestora va completa revizia auto periodica.

De ce este importanta revizia auto periodica?

Revizia auto este necesara pentru buna functionare a unui autovehicul, dar si pentru siguranta celor care circula cu acesta. De aceea, nu ar trebui amanata sau omisa, pentru ca defectiunile si piesele stricate pot escalada, astfel incat sa duca la deteriorarea definitiva a masinii.

In unele situatii, chiar masina poate da o serie de semnale ca are nevoie de o revizie completa, pentru a se corecta si repara unele defectiuni. De exemplu, daca masina ruleaza mai greu sau motorul porneste cu dificultate, o verificare generala poate ajuta la depistarea problemei. Totodata, o crestere a consumului de combustibil poate fi un semn ca ceva nu functioneaza cum trebuie, iar masina are nevoie de reparatii.

In astfel de cazuri, o vizita la service-ul auto este absolut necesara, iar o revizie completa va ajuta la identificarea si altor probleme, chiar daca sunt minore. Astfel, cheltuielile cu reparatia vor fi mai mici, iar gradul de siguranta oferit de autovehicul, mai mare.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.