Care sunt principalele activitati pe care le poti face cu un tractor?

Tractorul este cel mai utilizat vehicul in agricultura si industrie, fiind o masinarie puternica ce poate trage, impinge si face o multime de lucruri. De-a lungul timpului, tractorul a reusit sa evolueze constant si a contribuit in mod decisiv la evolutia intregii noastre societati.

Desi toata lumea stie ce este un tractor, putini stiu toate functiile pe care acesta le poate avea. In general, cei care achizitioneaza un tractor cauta o optiune cu piese pentru tractoare cat mai ieftine, produs de un brand mare si cat mai puternic, avand in cap ideea ca il vor folosi intr-un singur scop. Modul in care poate fi folosit tractorul este mult mai variat, insa.

Care sunt functiile pe care le poate avea un tractor?

  1. Poate sa mute pietre, pamant si alte materiale grele dintr-o parte in alta, actionand exact ca un escavator;
  2. Poate sa are un teren pentru a-l pregati pentru insamantare;
  3. Poate sa curete drumurile de zapada sau gheata si poate imprastia sare care sa topeasca gheata;
  4. Poate sa contribuie la saparea fundatiilor si a canalelor;
  5. Poate sa ajute la semanat si la o multime de alte treburi agricole.

In general, tractoarele permit atasarea unor accesorii foarte diverse care contribuie la realizarea unor proiecte foarte greu de realizat fara un astfel de vehicul.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi un tractor?

In primul rand, trebuie sa iei decizia daca achizitionezi un tractor nou sau unul second hand. Ulterior, trebuie sa tii cont de puterea pe care o are, de accesoriile pe care le poti achizitiona pentru el si de producator. In general, in functie de producatorul tractorului vei avea acces la piese mai scumpe sau mai ieftine si te vei putea bucura de o rezistenta mai mare sau mai mica in timp.

Din fericire, pe piata exista o multime de producatori de tractoare, produsele pe care le ofera fiind potrivite pentru orice tip de utilizator. Chiar si in Romania exista producatori de tractoare pentru cei care doresc un vehicul autohton, asadar, ai de unde alege.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.