Case sau apartamente noi in Bucuresti? Vezi informatii care te ajuta!
Casa sau un apartament atunci cand se achizitioneaza resedinta principala? Raspunsul la aceasta intrebare tine de fiecare persoana in parte, de ceea ce considera fiecare ca ii este necesar. De exemplu, exista oameni care nu vor sa locuiasca intr-un bloc de apartamente noi in Bucuresti si exista aceia care nu vor sa auda de case.
Desi alegerea resedintei este o chestiune personala, pot fi luate in calcul criterii obiective atunci cand se trebuie sa se decida in legatura cu achizitionarea de apartamente noi in Bucuresti sau case. Alegerea tipului de proprietate va influenta stilul de viata, gestionarea zilnica a locuintei, asigurarea si revanzarea (un aspect foarte important, care nu trebuie omis). De toate aceste aspecte trebuie sa se tina cont pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza.
Nevoile sunt un factor important cand se alege intre case si apartamente noi in Bucuresti
Apartamentele sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni si, prin urmare, pot fi adaptate in functie de mai multe nevoi. Un cuplu fara copii, de exemplu, se poate muta intr-un apartament cu un singur dormitor, in timp ce o familie mai mare poate avea nevoie de unul cu cinci dormitoare.
Pentru tineri, achizitionarea unui apartament mic este adesea prima alegere. Il vor vinde mai tarziu pentru a cumpara unul mai mare. Veniturile obtinute din revanzare, odata ce imprumutul a fost rambursat in avans, vor servi drept contributie personala, ceea ce va facilita obtinerea unui nou imprumut.
Pe de alta parte, cu exceptia caselor mici din oras, acest tip de proprietate corespunde a priori nevoilor familiilor. O astfel de proprietate dispune cel mai adesea de o gradina, o caracteristica foarte cautata. Bineinteles ca si in acest caz, alegerea suprafetei si a numarului de camere depinde de numarul de membri ai familiei.
Ce presupune intretinerea? Un alt factor care influenteaza decizia de a cumpara apartament nou sau casa
In cazul unui apartament cheltuielile care revin tuturor locatarilor se impart. In aceasta categorie de cheltuieli intra o parte din costul lucrarilor majore (de exemplu, curatenia). In principiu, aceste cheltuieli sunt mai mici decat in cazul unei case, dar nu este intotdeauna asa. Acesta este un aspect care trebuie verificat inainte de a se cumpara proprietatea, consultand lista cheltuielilor platite in comun.
In ceea ce priveste impozitele locale, totul depinde de valoarea proprietatii si de ratele de impozitare aplicate de autoritatile locale. Si acesta este un aspect care trebuie verificat inainte de cumparare.
Pe de alta parte, o casa necesita lucrari de intretinere, costuri de incalzire mai mari, costuri pentru amenajarea gradinii etc. Ori, spre deosebire de achizitionarea unor apartamente noi sau vechi, de toate acestea se ocupa proprietarul. In cazul in care in casa locuieste o familie numeroasa, costurile pentru incalzire si apa calda pot fi mai ridicate decat pentru un apartament nou din Bucuresti.
Practic, o casa poate necesita preturi de intretinere mai mari, insa acest aspect nu este general valabil. Nu in ultimul rand, se poate avea in vedere ca asigurarea completa a locuintei nu este neaparat proportional mai scumpa pentru o casa.