Ce înseamnă de fapt folosirea balonului gastric Allurion?

Balonul gastric Allurion este un dispozitiv deosebit de util în obținerea unui nou stil de viață și în schimbarea comportamentului alimentar. Acesta ajută ocupând spațiu în stomac, reducând, prin urmare, mărimea porțiilor pe care trebuie să le consumați înainte de a vă simți sătul și prelungind astfel timpul de senzație. Deși este un program de slăbire sigur și oferă multe beneficii pentru persoanele care urmează tratamentul, aceasta rămâne totuși o procedură medicală. Iar la fel ca orice procedură de acest tip, trebuie înțeleasă înainte. Iată ce implică procedura cu balon gastric Allurion și la ce vă puteți aștepta pe întreg parcursul.

Află acum ce înseamnă acest balon gastric de ultimă generație, ce preț are și cum poți obține un consult gratuit.

Consultația 

Pentru a începe procesul, veți avea o consultație cu medicii noștri pentru a evalua dacă balonul este o alegere potrivită și sigură. Odată ce ajungeți la un acord și discutati în detaliu toate aspectele balonului gastric, veți fi programat  pentru plasarea acestuia. Pentru a ajuta la gestionarea oricăror reacții adverse potențiale în primele zile după plasarea balonului, veți primi rețetele necesare pentru controlul stării de greață. Urmând acești pași inițiali, veți avea o întâlnire cu dieteticianul care vă va oferi un ghid nutrițional cuprinzător, ajutându-vă pe toată perioada pre și post plasarea balonului. Accesează calculatorul online IMC (indice de masă corporală) și vezi dacă te califici în program.

Plasarea

Procedura cu balonul Allurion presupune plasarea temporară a unui balon de înghițit în stomac, pentru a crea o senzație de plenitudine. Iată o prezentare generală a procedurii:

  1. Înghițirea balonului

Balonul dezumflat este închis într-o capsulă mică care este înghițită cu apă. Odată ajunsă în stomac, capsula se dizolvă, iar balonul este umplut cu o soluție de apă sterilizată (care este complet inofensivă pentru organism) printr-un tub foarte fin. Procedura este efectuată de medici și este nedureroasă. Este posibil să simțiți un mic disconfort pe măsură ce coboară în stomac și o senzație de plenitudine odată ce este umplut.

  1. Așezarea balonului

Balonul umplut ocupa spatiu în stomac, promovand o senzatie de satietate și reducând capacitatea de aport de alimente. Balonul nu alterează procesul digestiv normal; pur și simplu acționează ca o restricție fizică. Nu ar trebui să simțiți durere după plasarea balonului, deși mulți oameni experimentează grade diferite de greață, timp de câteva zile după aceea. Cu toate acestea, dacă în orice moment apare orice durere sau disconfort major, contactați imediat medicii pentru un nou consult.

  1. Monitorizare și sprijin

După ce balonul este plasat, pacienților li se oferă, de obicei, indicații privind regimul alimentar și stilul de viață – pentru a-și sprijini eforturile de scădere în greutate. Verificările regulate cu profesioniștii din domeniul sănătății ajută la monitorizarea progresului și oferă sprijinul necesar.

Dieteticienii noștri sunt în contact cu pacienții pe tot parcursul timpului în care aveți balonul și vă urmăresc progresul în „timp real” prin intermediul aplicației Allurion. Echipa vă poate ajuta cu alegerea alimentelor, etichetarea nutrițională, mărimea porțiilor, planificarea meselor și vă poate oferi îndrumare în legătură cu orice obiceiuri pe care le aveți care nu sunt aliniate cu obiectivele programului. 

  1. Îndepărtarea balonului

Balonul Allurion este proiectat pentru a fi o soluție temporară și nu necesită îndepărtare chirurgicală. După câteva luni, de obicei în jur de 16 săptămâni, balonul se dizolva, se goleste în mod natural și iese din corp prin sistemul digestiv.

Este important de reținut că procedura cu balonul Allurion este doar o abordare a pierderii în greutate și ar trebui să facă parte dintr-un plan cuprinzător de gestionare a greutății, care poate include dieta, exerciții fizice și modificări de comportament. Este esențial să consultați profesioniștii calificați pentru a determina dacă procedura cu balonul Allurion este potrivită pentru circumstanțele proprii și pentru a discuta orice riscuri potențiale sau efecte secundare asociate procedurii.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.