Ce lucrări sunt necesare în grădină în luna februarie?

Chiar dacă frigul continuă în luna februarie și adesea se întețește, la o privire mai atentă, veți observa că întreaga grădină oferă semne că primăvara se apropie. Zilele devin mai lungi, iar bulbii încep să iasă din pământ. Lucrările în grădină în luna februarie se referă în principal la pregătirea grădinii pentru primăvară. Indiferent dacă aveți o grădină simplă cu gazon și câțiva arbori sau poate o grădină de flori, de legume și de fructe, există mai multe sarcini care pot fi îndeplinite în luna februarie.

Folosiți luna februarie pentru a vă pregăti corespunzător pentru primăvară. Iată care sunt sarcinile în grădină care pot fi finalizate în această lună:

Efectuați lucrările de tăiere și de curățare

Luna februarie este prielnică pentru a tunde glicina, reducând lăstarii laterali de vară la 2 sau la 3 muguri. Tot acum se poate tăia și rododendronul, deoarece încă se află în faza de repaus. Luați în considerare și tăierea celorlalte plante cățărătoare, cum ar fi unele soiuri de clematite, dar și iasomia cu înflorire în timpul iernii, și anume Jasminum nudiflorum. Prin tăiere, veți încuraja o nouă creștere pentru înflorirea de anul viitor, așa că încercați să reduceți creșterea din anul precedent la 5 cm față de lemnul vechi. Tot în luna februarie se vor tunde unele specii de arbuști, cum ar fi Cornus, Salix, dar și arbuștii cu flori de iarnă, cum ar fi Mahonia și Călinul de iarnă (Viburnum X Bodnantense), deoarece înflorirea lor s-a încheiat. Dacă aveți ierburi ornamentale, acum le puteți tăia frunzișul vechi până aproape de sol înainte de a începe creșterea și tot acum puteți tunde cercelușul (Fuchsia) dacă l-ați iernat la interior. Fuchsia se tunde la unul sau doi muguri pe fiecare lăstar. Pentru toate lucrările de tundere, tăiere și curățare, pe dauto veți găsi o gamă completă de foarfece, cuțite și fierăstraie care vă vor ușura munca în grădină.

Cum să aveți grijă de grădina de flori în februarie?

Pentru început, tăiați ierburile ornamentale înainte să apară lăstari proaspeți. Dacă vă doriți mai mulți ghiocei în grădină, atunci despărțiți grupurile mari de ghiocei și replantați-i în locuri diferite pentru a susține creșterea unor noi grupuri. Cel mai indicat este să faceți acest lucru în verde sau imediat după înflorire. Tot la fel puteți face și cu grupurile aglomerate de plante erbacee perene și ierburi. Despărțind grupurile, veți obține gratuit noi plante viguroase. Cât timp se află în fază latentă, transplantați arbuștii de foioase care considerați că se dezvoltă în locul nepotrivit. Pe lângă clematite, iasomia de iarnă și arbuștii cu înflorire de iarnă, mai necesită tundere și alți arbuști, inclusiv liliacul de vară, liliacul românesc și socul. Încercați să mențineți acești arbuști viguroși la o dimensiune rezonabilă. Dacă și-au depășit spațiul pe care le-ați alocat, acum puteți tunde iedera și alte plante cățărătoare sau târâtoare. Tăiați tot frunzișul vechi de la plantele perene, înainte ca florile de primăvară să înceapă să se dezvolte. Ceea ce mai puteți face pentru a susține o bună dezvoltare a plantelor este să răspândiți îngrășământ cu eliberare lentă în jurul bazei trandafirilor și a altor arbuști cu flori.  

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.