Ce să faci pentru a-ți transforma baia într-un spațiu reconfortant? Cele TREI aspecte care pot oferi o nouă înfățișare grupului sanitar

Poză de Christa Grover pe Pexels.com

Transformarea unui spațiu implică timp, buget, dar și un plan stabilit încă de la început. Dacă intenționezi să oferi o altă înfățișare grupului sanitar, să îl transformi într-un loc de relaxare, modern și primitor, atunci trebuie să știi că există câteva aspecte pe care le-ai putea urma. Baia trebuie să fie precum un „templu” al liniștii, unde îți poți desfășura activitățile specifice igienei zilnice, având totul la dispoziție, aranjat și ordonat. În cele ce urmează, vei afla câteva idei moderne de amenajare care să eficientizeze spațiul și să îți ofere confortul de care ai nevoie.

Iată câteva idei care ar putea fi abordate, pentru o amenajare modernă a băii tale

  • Există o sumedenie de idei și planuri care ar putea fi abordate, în vederea transformării de la zero sau parțial a unui spațiu. Atunci când ești proprietarul unei locuințe, una dintre primele intenții este de a-i oferi spațiului o anumită personalitate. Printre zonele din casă care sunt transformate, de obicei, într-un spațiu relaxant, dar util și eficient, se află grupul sanitar.  Baia poate înfățișa un „sanctuar” al relaxării, dacă toate elementele sunt așezate în spațiul potrivit, iar nuanțele se întrepătrund. Printre primele alegeri pe care le-ai putea face se află lavoarul. Este una dintre cele mai des utilizate părți ale băii, atunci când vine vorba despre igiena zilnică. Iar dacă te-ai hotărât să faci o schimbare în acest sens, atunci ai putea alege chiuveta pentru baie pe blat de aici, de la Decobrill.ro, regăsită în mărimi, forme și nuanțe diverse. De pildă, dacă urmărești stilul minimalist, atunci poți opta pentru un lavoar pe blat, negru mat, iar deasupra sa poți monta un dulap cu oglindă în formă circulară, care se poate deschide în vederea depozitării unor produse de igienă.
  • Pe de altă parte, o altă idee care ar putea fi abordată este schimbarea zonei de îmbăiere. Dacă dispui de bugetul necesar, dar și de un plan, atunci poți schimba dușul sau cada, alegând modele moderne care pot contribui la eficientizarea spațiului. În condițiile în care dorești un confort ridicat, poți alege opțiunea unei căzi cu hidromasaj. Dacă ești adept al dușului, atunci te-ai putea îndrepta către montarea unuia care are pereți din sticlă, iar în locul clasicului set cu robinet poți alege o coloană pentru duș cu aspect modern.  Nu doar că se va eficientiza spațiul, ci îți vei putea desfășura îmbăierea și într-un mod rapid. În dreptul dușului poate fi amplasat un suport special pentru baie, în vederea depozitării prosopului, a gelului de duș sau a altor produse utilizate pentru igiena personală.
  • Un alt aspect care poate fi luat în considerare este schimbarea dulapurilor din baie. Dacă ai montate, deja, în perete dulapuri clasice, dar care nu ajută la eficientizarea spațiului, atunci ai putea opta pentru unele care au ușile pe șine. Deși acest lucru se regăsește, în mod special, la dulapurile pentru haine sau la mobilierul de bucătărie, există și variante pentru grupul sanitar. Astfel de rafturi pot veni la pachet cu suporturi pentru halat, prosoape, dar și o poliță pentru depozitarea produselor cosmetice. Pentru a oferi mai multă personalitate spațiului, poți alege nuanțe pastelate, plăcute vizual, care se pot potrivi cu cele ale gresiei.

Pe lângă toate aceste aspecte, poți amplasa și un raft de podea, fabricat din lemn, în formă de scară pe care pot fi puse bețișoare parfumate, o plantă care este iubitoare a umidității, dar și diverse obiecte pe care le utilizezi în fiecare zi. Specialiștii în design interior recomandă ca investiția pe care o faci, indiferent de spațiul amenajat, să aibă produse din materiale calitative și rezistente în timp. 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.