Ce solutii exista de a indeparta definitiv parul de pe corp?

Toata lumea are par pe corp, dar in functie de perioada anului sau de preferintele tale personale, s-ar putea sa doresti sa il elimini.

Contrar multor afirmatii de marketing, niciun tratament de indepartare a parului nu poate elimina permanent parul. Cu toate acestea, exista o varietate de moduri de a scapa de parul nedorit de pe corp timp de saptamani, luni sau perioade mai lungi de timp.

In randurile ce urmeaza, descriem cele mai eficiente tehnici de indepartare a parului, impreuna cu beneficiile, efectele secundare si eficacitatea fiecareia.

Epilarea cu laser

Tratamentul de epilare definitiva cu laser Brasov este probabil cea mai eficienta optiune de indepartare a parului pe termen lung. Acest tratament presupune distrugerea foliculilor pilosi cu ajutorul laserului, fara a afecta tesutul pielii. Foliculii pilosi fiind deteriorati, cresterea parului este stopata.

Conform specialistilor, epilarea cu laser se poate face oriunde pe corp, cu exceptia zonei ochilor. Tratamentul tinde sa functioneze cel mai bine la persoanele cu tonuri deschise la culoare si care au parul in nuante inchise.

Pentru a obtine rezultate cat mai bune, se recomanda efectuarea mai multor sesiuni. In functie de zona de indepartare a parului, este posibil sa fie nevoie de aproximativ patru pana la sase tratamente efectuate la distanta de patru pana la opt saptamani.

In cele mai multe cazuri, epilarea cu laser ofera rezultate ce dureaza cateva luni, uneori putand dura chiar si ani. Cand parul creste din nou, adesea este mai fin si mai deschis la culoare.

Cel mai frecvent efect secundar al epilarii cu laser este iritatia si roseata pielii, dar acest inconvenient dispare de obicei dupa cateva ore. Tratamentul poate provoca, de asemenea, unele modificari temporare ale pigmentului, mai ales in cazul persoanelor cu tonuri mai inchise ale pielii. Efectele secundare mai grave includ vezicule si cicatrici, dar acestea sunt extrem de rare.

Electroliza

Electroliza presupune utilizarea unor socuri electrice de unde scurte distribuite prin ace fine plasate direct in foliculii pilosi. La fel ca in cazul epilarii cu laser, intentia electrolizei este de a distruge foliculii pilosi in asa fel incat sa impiedice recresterea parului. Aceasta procedura trebuie efectuata de un dermatolog sau de un estetician autorizat.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, sunt necesare mai multe sedinte de electroliza efectuate la distanta de doua saptamani.

Electroliza se poate face oriunde pe corp si functioneaza pentru majoritatea tipurilor de piele. Cele mai frecvente efecte secundare ale tratamentului sunt durerea si roseata de la iritatia pielii. Efectele secundare rare, dar grave, includ cicatrici si infectii de la ace, precum si cicatricile cheloide (o crestere excesiva a tesutului tratat).

Procedura nu este indicata oricui. Persoanele cu anumite boli ale pielii, diabet zaharat, varice si boli cardiovasculare ar trebui sa evite electroliza. De asemenea, tratamentul nu este indicat femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.