Ce sunt saltelele memory?

Alegerea mobilierului pentru dormitor este o decizie importanta. Dormitorul este locul tau de odihna, sanctuarul tau. Asta inseamna ca tot ce este in interiorul sau ar trebui sa fie confortabil, estetic si benefic pentru tine.

Cel mai important dintre toate elementele dormitorului este patul, dar mai ales salteaua care se afla deasupra acestuia. Procesul de selectare a unei saltele este esential in timpul mobilarii dormitorului. Dar de unde stii ce tip de saltea este potrivit pentru tine?

Trebuie sa iei in considerare nevoile tale, nevoile partenerului si, nu in ultimul rand, bugetul de care dispui. Daca vrei o saltea de calitate, ar trebui sa fii pregatit sa platesti ceva mai multi bani. Cei mai multi oameni din ziua de azi care tin la sanatatea si confortul lor aleg sa foloseasca o saltea memory.

​Ce sunt saltelele memory?

Saltelele memory au la baza o spuma poliuretanica flexibila, de calitate inalta si de duritate medie. Deasupra acestei spume poliuretanice se gaseste stratul memory foam, denumit si zona de confort. Spuma cu memorie este un tip de material foarte durabil, cu densitate mare, cunoscut pentru faptul ca asigura un suport optim si ajuta la eliminarea punctelor de presiune acumulata, ameliorand circulatia sanguina si indepartand durerile si disconfortul din zona spatelui.

Saltelele memory au de obicei o durata de viata mai lunga decat saltelele cu arcuri si, datorita faptului ca sunt acoperite cu o husa cu tesatura moale, din mult bumbac, tratata impotriva acarienilor, sunt ideale pentru persoanele care sufera din cauza alergiilor la praf.

​Avantajele saltelelor memory

Controleaza temperatura.

Deoarece au in componenta un material sensibil la temperatura, saltelele cu spuma cu memorie au capacitatea de a regla caldura si greutatea corpului. Asta inseamna ca, atunci cand temperatura creste, salteaua devine mai moale si mai vascoasa, devenind astfel mai confortabila.

Partea “visco” a viscoelasticului este ceea ce intra in joc aici. Cand caldura corpului inmoaie spuma de memorie, corpul se scufunda in saltea. Cand corpul se ridica, spuma revine la cum era initial. Aceasta ar fi partea “elastica”. Deoarece sustin alinierea corpului, saltelele memory sunt ideale pentru persoanele care se confrunta cu probleme cu spatele. Dormitul pe o curba naturala este bun pentru coloana vertebrala si promoveaza sprijinul lombar.

Saltelele memory reduc durerile de spate.

O caracteristica excelenta a spumei cu memorie este ca amelioreaza durerile de pe locurile de presiune. Daca ai artrita sau dureri articulare, acest tip de saltea te-ar putea ajuta. Practic, salteaua memory amortizeaza si reduce orice impact pe care l-ai putea intampina altfel.

Saltelele mai vechi, care au in componenta un fel de strat superior moale, au tendinta de a se uza in timp, ceea ce permite arcurilor subiacente sa devina tot mai sesizabile. In cele din urma, aceste arcuri pot crea durere si disconfort in timpul somnului.

Spuma cu memorie, in cea mai mare parte, elimina acest lucru. Deoarece nu au arcuri in componenta, sunt ideale pentru oricine sufera de dureri de spate.

Sunt grozave pentru cei care au alergii.

Un alt avantaj este ca spuma cu memorie poate fi hipoalergenica. Are o structura foarte densa, ceea ce ajuta la reducerea mucegaiului sau a alergenilor care se pot acumula. Acest lucru este foarte util pentru persoanele care au alergii.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.