Ce trebuie sa faci dupa ce ajungi la o cazare pe Valea Doftanei?

cazare Valea Doftanei

Ai planuit o excursie de un weekend sau un nature break in jurul oraselor Tesila si Traisteni? Mai mult decat atat, ai gasit o cazare Valea Doftanei fix pe malul lacului Paltinu? Ei bine, daca ai dat cel putin un raspuns afirmativ, atunci trebuie sa stii cum anume sa tratezi zona in care vei petrece cel putin o zi.

Intr-adevar, Valea Doftanei nu este doar o alta locatie pitoreasca din Romania pe care apuci sa o savurezi o data pe an. Dat fiind faptul ca poti ajunge in inima vaii dupa un drum de abia 90 de minute din capitala, este evident faptul ca a doua vizita in Valea Doftanei va fi realizata la foarte scurt timp dupa prima.

Totusi, pentru un efect cu adevarat wow, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le faci neaparat dupa ce ajungi la cazarea ta pe Valea Doftanei!

Sa simti vantul si mirosul naturii

O cazare pe Valea Doftanei este lipsita de orice semn al junglei de otel – desigur, una dintre exceptii fiind pensiunea in care vei fi cazat. Totusi, daca alegi locatia pe indelete, sunt sanse mari ca pensiunea aleasa sa fie inconjurata din absolut orice parte si unghi de natura, paduri, lac si rau, dupa caz.

Astfel, primul lucru pe care trebuie sa il faci dupa ce ajungi la cazare este sa imbraci straiele de drumetie si sa explorezi imprejurimile. Nu sta prea mult in camera sau la receptie – nu ai absolut niciun motiv pentru care sa ratezi imprejurimile, chiar daca ajungi acolo pe inserat!

Sa respiri aerul curat de munte!

Dupa 90 de minute in masina, indicat ar fi sa nu iti petreci restul zilei in camera pensiunii sau intr-un restaurant inchis din zona. Valea Doftanei are foarte multe modalitati prin intermediul carora tu poti sa te bucuri din plin de aerul curat de munte.

Astfel, dupa preferinte, poti incepe la pas prin paduri sau pe malul lacului, poti inchiria o bicicleta (chiar si una electrica) si explora mai mult din imprejurimi, poti apela la un ATV pentru a vizita satele Tesila si Traisteni sau poti naviga chiar pe lacul Paltinu cu ajutorul unui caiac.

Toate acestea – si nu numai – sunt posibile si trebuie incercate dupa ce ajungi la o cazare pe Valea Doftanei!

Sa gusti bucatele si ingredientele locale!

Odata sosit pe Valea Doftanei, poti spune adio ingredientelor sau bucatelor de import. Daca alegi locatia cu atentie, te vei bucura doar de preparate locale – gatite chiar cu ingrediente de la fermele si stanile din imprejurimi.

Desigur, nu exista multe unitati de cazare in Valea Doftanei care sa faca acest lucru. Tocmai din acest motiv trebuie sa alegi cu atentie destinatia inainte de a porni la drum. Recomandarea oricarei persoane care a experimentat cum trebuie Valea Doftanei va fi mereu ATRA Doftana.

Acest boutique hotel este un vis cand vine vorba de o cazare Valea Doftanei – se afla in inima vaii, fix pe malul lacului Paltinu si este format din mai multe elemente – restaurantul Atra, resortul Mira si vila Uno, printre altele. Mai ai de explorat si oranjeria in aer liber a complexului, focul de tabara din serile de vara si un rooftop uimitor, in mijlocul naturii!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.