Cea mai eficientă metodă de încălzire a locuinței

Dacă ar fi să alegem motivul principal pentru care oamenii aleg încălzirea în pardoseală ca formă de termoficare în casa lor ține de reducerea costurilor lunare cu energia. În același timp ne este imposibil să nu menționăm faptul că acest sistem oferă o încălzire uniformă în întreaga locuință prin modul în care căldura este distribuită de jos în sus.

De altfel, spre deosebire de sistemul convențional al caloriferelor de perete, încălzirea în pardoseală are nevoie doar de o temperatură a apei de 30 de grade pentru a aduce temperatura din casă la 19 grade, în timp ce în sistemul clasic, prin centrala, trebuie să atingă o temperatură de minim 40 de grade pentru a produce căldură. Așadar, ne putem da seama de faptul că cea de-a doua opțiune este mai practică din punct de vedere energetic. Pe măsură ce analizați modalități prin care ați putea să reduceți cheltuielile la gaz și energie, este important să vă amintiți că tehnologia a evoluat în așa fel încât viața noastră să fie mai ușoară.

Cu un sistem de încălzire mai bun, casa rămâne la o temperatură constantă, alergenii precum praful și polenul nu se răspândesc la fel de ușor dintr-o încăpere în alta, iar podeaua se usucă mai repede în timpul iernii, astfel încât să puteți merge desculți și puteți să lăsați copiii să se joace fără niciun fel de griji.

Care sunt avantajele de a avea pardoseală încălzită?

Un avantaj major face referire la faptul că straturile de aer de la nivelul podelei pot fi încălzite uniform. Sistemele de încălzire prin pardoseală, spre deosebire de cele convenționale, mențin o temperatură constantă în toată casa pentru mai mult timp. De asemenea, acestea nu forțează aerul prin orificiile de ventilație, deci este mai puțin probabil să disperseze praful și alergenii în toate camerele.

Costuri amortizate în timp

Deși va fi necesară o cheltuială inițială mai mare în comparație cu formele clasice, vă asigurăm că beneficiile depășesc rapid cheltuielile. Ca urmare, încălzirea prin pardoseală ca preț, ajunge să fie mai ieftină pe termen lung. Când este îngrijită corespunzător, o instalație ca aceasta poate dura zeci de ani, fără să necesite lucrări serioase de mentenanță.

Pe de altă parte, în cazul în care podeaua cedează, cel mai bine este să intervenim imediat. Astfel, în momentul în care se identifică o componentă defectă aceasta este înlocuită în scurt timp. Procedura este simplă și foarte rapidă.

Veți avea mai mult spațiu în casă

Un alt avantaj al acestui tip de încălzire este legat de aspect. Dat fiind faptul că nu există radiatoare sau țevi vizibile, spațiul din casă poate fi utilizat în alte scopuri, iar acumularea de bacterii și acarieni este redusă drastic. Un beneficiu suplimentar este că locurile anterior inaccesibile, cum ar fi zonele dintre perete și calorifer sau cele din jurul țevilor sunt acum mult mai ușor de curățat. Totodată, sistemul nu contribuie la umiditatea din aer și nici nu-l face mai uscat, lucru care este de asemenea un punct în plus pentru sănătatea familiei dumneavoastră.

De altfel, pentru a fi sigur de faptul că luați o decizie corectă vă recomandăm să apelați la o echipă de profesioniști cum sunt cei de la Maricon. Ei au ani de zile de experiență acumulată în domeniu, pe care o transpun în fiecare proiect nou pe care îl iau și de aceea veți fi pe mâini bune din orice perspectivă ați privi situația. Cu câteva caracteristici la care să fiți atent și cu o listă minoră de recomandări puteți fi siguri de faptul că vă aflați în perfectă siguranță în propria casă.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.