- Advertisement -
Acasă Stiri CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 - 11 FEBRUARIE Creştere de...

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 – 11 FEBRUARIE Creştere de 0,79% pentru BET-FI, cea mai mare dintre indicii analizaţi – 13.02.2020

Cu un avans de 0,79%, în intervalul 4 -­ 11 februarie, indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), bifează cea mai bună evoluţie dintre toate coşurile de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) avute în vedere, în perioada menţionată.

Este un avans imprimat de acţiunile SIF Transilvania (SIF3), ce au avut un randament de 2,01%, în raport cu moneda euro, în intervalul luat în considerare, precum şi de titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), a căror rentabilitate a fost de 1,93%, respectiv de 1,48%.

SIF-urile urmează să îşi publice rezultatele financiare preliminare pentru anul trecut, care se conturează a fi cu mult peste cele din 2018, îndeosebi ca urmare a încasării de dividende şi a creşterii preţurilor acţiunilor companiilor pe care le au în portofoliu, în 2019.

Astfel, se creează premisele ca, în unele cazuri, societăţile de investiţii financiare să acorde dividende cu randamente ridicate, aspect la care SIF-urile nu au excelat în ultimii ani.

Startul va fi dat de SIF3, care va veni în faţa investitorilor cu rezultatele anului trecut în data de 19 februarie, SIF1 şi SIF4 urmând să îşi publice situaţia de la finele anului trecut în data de 28 februarie.

Din punct de vedere tehnic, indicele BET-FI se găseşte, în prezent, într-o corecţie pe termen scurt a tendinţei ascendente pe termen mediu şi lung, pe care coşul de acţiuni financiar a dezvoltat-o pe parcursul anului trecut când, Legea Fondurilor de Investiţii Alternative (FIA) a parcurs întregul proces legislativ.

Actul ce înlesneşte, printre altele, eliminarea pragului de deţinere la SIF­uri, a intrat în vigoare în data de 24 ianuarie, iar societăţile de investiţii financiare trebuie să se conformeze noilor reglementări până în cea de-a doua parte a lunii iulie.

SIF1 şi SIFS4 au mutat deja în acest sens, conducerile celor două societăţi convocând acţionarii pentru 10 respectiv 11 martie, în vederea aprobării eliminării din actele constitutive ale celor două SIF-uri a punctelor referitoare la limita de deţinere de 5%.

În plus, aceleaşi două SIF-uri au solicitat conducerii SIF Oltenia (SIF5) să convoace acţionarii cu acelaşi scop, solicitarea fiind în prezent în faza de analiză a Consiliului de Administraţie al SIF-ului din Craiova.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti, cu excepţia SIF-urilor, a urcat cu 0,58%, în perioada 4 – 11 februarie, în timp ce indicele BET­-XT, ce include cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,62%, în acelaşi interval de raportare.

Din cadrul ambelor coşuri de acţiuni, cea mai bună evoluţie a fost marcată de titlurile MedLife (M), a căror rentabilitate a fost de 8,52%, în raport cu moneda euro, în intervalul 4 – 11 februarie.

Ponderea acţiunilor prestatorului de servicii medicale private în indicele BET este de 1,25% în timp ce, în indicele extins, importanţa titlurilor M este de 1,19%.

Prima poziţie a clasamentului celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti, din intervalul 3 – 11 februarie, se găsesc acţiunile Uztel (UZT), al căror randament s-a ridicat la 16,26%, în perioada avută în vedere.

Pe treapta a doua a acestui top se află titlurile Dafora Mediaş (DAFR), ce au urcat cu 8,52%, în raport cu moneda euro, acţiunile M completând clasamentul rentabilităţilor de la BVB.

Topul fondurilor de investiţii, din perioada 3 – 10 februarie, este condus de titlurile OTP Real Estate & Construction, ce au raportat o creştere de 2,38%.

Unităţile fondului OTP Global Mix au avut un plus de 2,36%, podiumul acestui clasament fiind completat de titlurile BRD Global Clasa A, care au bifat un randament de 2,35%.

Aurul s-a apreciat cu 1,06%, faţă de moneda euro, în intervalul 4 – 11 februarie, în timp ce aprecierea leului în raport cu euro a fost de 0,17%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a urcat cu 13,38% în perioada 4 – 11 februarie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, la ora 14:45, criptovaluta se tranzacţiona în jurul nivelului de 10.350 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 187,91 miliarde de dolari, potrivit site-ului „coinmarketcap.com”.

Precizări: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Sursa stire bursa.ro

studiu-italienii-vor-cheltui-cu-18%-mai-putin-pe-cadourile-de-craciun-decat-in-2019,-din-cauza-pandemiei-intre-motive,-atat-ingrijorarile-privind-banii,-cat-si-lipsa-evenimentelor-si-a-intalnirilor.

Studiu. Italienii vor cheltui cu 18% mai puțin pe cadourile de Crăciun decât în...

0
Un sondaj efectuat pe 1.438 de cumpărători arată că cheltuielile pentru cadourile de Crăciun vor scădea la 7,3 miliarde de euro, de la 8,9...
financial-times:-o-agentie-a-onu-care-deruleaza-programe-pentru-clima-se-confrunta-cu-acuzatii-de-coruptie,-in-urma-unui-audit-care-a-descoperit-fraude-de-milioane-de-dolari.

Financial Times: O agenție a ONU care derulează programe pentru climă se confruntă cu...

0
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare se confruntă cu mai multe acuzații de fraudă și corupție legate de proiectul Global Environment Facility (GEF), potrivit documentelor...
raport-nato-trebuie-sa-dezvolte-strategia-de-aparare-in-fata-chinei-si-sa-mentina-un-“avantaj-tehnologic”-desi-rusia-ramane-principalul-adversar.

Raport. NATO trebuie să dezvolte strategia de apărare în fața Chinei și să mențină...

0
Potrivit unui raport intitulat „NATO 2030”, citat de Reuters, privind reformarea alianței China cunoaște o ascensiune militară, factor care trebuie să ducă la noi...
top-bbc,-12-filme-de-vazut-in-luna-decembrie-printre-ele,-filmul-biografic-al-cantaretei-ma-rainey,-wonder-woman,-drame-(post-apocaliptice)-si-o-animatie-pixar.

Top BBC, 12 filme de văzut în luna decembrie. Printre ele, filmul biografic al...

0
Selecția a fost făcută de criticul Nicholas Barber pentru BBC Culture și include filme care se vor lansa pe parcursul ultimei luni din an. Ma...
ilfov-dsp-informeaza-ca-rata-incidentei-cazurilor-de-covid-raportate-la-mia-de-locuitori-este-de-fapt-6,89-in-bilantul-de-la-ora-13,-a-fost-anuntata-o-incidenta-gresita,-de-doar-3,41.

Ilfov. DSP informează că rata incidenței cazurilor de COVID raportate la mia de locuitori...

0
”Vă semnalăm comunicatul remis astăzi de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov cu privire la rectificarea incidenței cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la...

Related News

Studiu. Italienii vor cheltui cu 18% mai puțin pe cadourile de Crăciun decât în 2019, din cauza pandemiei. Între motive, atât îngrijorările privind banii,...

Un sondaj efectuat pe 1.438 de cumpărători arată că cheltuielile pentru cadourile de Crăciun vor scădea la 7,3 miliarde de euro, de la 8,9...

Financial Times: O agenție a ONU care derulează programe pentru climă se confruntă cu acuzații de corupție, în urma unui audit care a descoperit...

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare se confruntă cu mai multe acuzații de fraudă și corupție legate de proiectul Global Environment Facility (GEF), potrivit documentelor...

Raport. NATO trebuie să dezvolte strategia de apărare în fața Chinei și să mențină un “avantaj tehnologic” deși Rusia rămâne principalul adversar.

Potrivit unui raport intitulat „NATO 2030”, citat de Reuters, privind reformarea alianței China cunoaște o ascensiune militară, factor care trebuie să ducă la noi...

Top BBC, 12 filme de văzut în luna decembrie. Printre ele, filmul biografic al cântăreței Ma Rainey, Wonder Woman, drame (post-apocaliptice) și o animație...

Selecția a fost făcută de criticul Nicholas Barber pentru BBC Culture și include filme care se vor lansa pe parcursul ultimei luni din an. Ma...

Ilfov. DSP informează că rata incidenței cazurilor de COVID raportate la mia de locuitori este de fapt 6,89. În bilanțul de la ora 13,...

”Vă semnalăm comunicatul remis astăzi de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov cu privire la rectificarea incidenței cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here