Certificatul de securitate SSL

Certificatul de securitate SSL

 

Certificatul SSL are o importanta destul de mare pentru site-ul vostru, de aceea este cat se poate de important sa-l aveti in vedere. Acest certificat a inceput sa fie din ce in ce mai recunsocut in randul consumatorilor, el fiind apreciat datorita numeroaselor beneficii pe care le ofera. Se pot crea insa confuzii intre ceea ce face exact un certificat SSL si care este nivelul sau de securitate. Acesta este motivul pentru care devine cat se poate de important sa aveti cateva lucruri in vedere in alegerea unui astfel de certificat.

Prezenta oricarui tip de afacere pe internet este vitala, de aceea este esential sa asigurati si site-ului pe care il detineti protectia de care acesta are nevoie. Un site cat mai protejat va fi asadar unul excelent din punctul de vedere al securitatii si astfel utilizatorii vostri se vor simti foarte bine pe acest site. Un alt avantaj al unui certificat SSL, este ca site-ul vostru va afisa inainte de adresa un lacatel. Acesta certifica practic faptul ca site-ul vostru este securizat si astfel vizitatorul va sti ca se afla intr-un loc sigur din toate punctele de vedere. 

Certificatele SSL sunt formate dintr-o cheie publica si una privata, cheia publica fiind cea folosita pentru a cripta datele trimise din browser catre server. Aceasta este si cheia distribuita catre client, cheia privata fiind folosita la randul ei pentru decriptare. Daca un browser acceseaza un server securizat, are loc o autentificare intre server si client. Exista o categorie de site-uri care vor avea in permanenta nevoie de un certificat SSL, acestea fiind si cele mai predispuse la atacuri de tot felul. Un certificat SSL este asadar necesar pentru website-urile care fac tranzactii online sau pentru cele care stocheaza date cu caracter personal ale clientilor sau ale vizitatorilor. Aceste site-uri trebuie sa se asigrue asadar ca au parte de protectia dorita.

Un exemplu de site-uri care trebuie protejate cat mai bine il reprezinta magazinele online. De asemenea, site-urile care solicita detalii personale pentru a efectua o comanda sunt si ele predispuse la a fi atacate, de aceea si in cazul lor devine foarte necesar sa implementati un astfel de certificat. Daca este sa vorbim despre bloguri si despre site-urile de prezentare, acestea ar trebui si ele sa tina cont de avantajele pe care un certificat SSL le ofera.

Desi initial pare ca site-urile de prezentare si blogurile personale nu ar necesita un astfel de certificat, este important totusi sa aveti in vedere faptul ca motoarele de cautare au inceput sa favorizeze in cautari site-urile care au implementat un astfel de certificat. Din punct de vedere SEO, acest certificat este unul cat se poate de important, de aceea daca va doriti sa fiti cat mai sus in cautari, atunci este foarte important sa tineti cont de acest lucru. Puteti apela la aceste certificate de tip SSL optand pentru un serviciu de hosting cat mai bun, acesta punandu-va la dispozite un astfel de certificat care sa va ajute, astfel incat sa treceti peste orice fel de problema. 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.