Conuri reflectorizante – ce sunt si ce calitati trebuie sa aiba?

conuri reflectorizante

Lucrarile de amenajare stradala sunt o necesitate foarte frecventa, indeosebi la nivelul zonelor din mediul urban. Traficul auto si traficul pietonal intens cauzeaza deseori probleme la nivelul carosabilului si al trotuarelor. Degradarea asfaltului este una chiar mai accelerata in ultimii ani, din cauza inmulturii unor mijloace de transport precum trotinetele. Astfel, lucrarile de amenajare rutiera nu mai sunt de mult o raritate. Daca ai o firma care activeaza in acest domeniu, cu siguranta ai sesizat si tu acest lucru.

Pentru a putea sa iti faci treaba asa cum iti doresti, este important sa le asiguri lucratorilor, dar si participantilor la trafic, siguranta de care au nevoie pe parcursul lucrarilor. Acest lucru poate fi facut cu ajutorul unor semnalizatoare rutiere de calitate, asa cum sunt modelele moderne de conuri reflectorizante. Scopul acestora este unul clar, insa pentru a si-l putea indeplini ele trebuie sa bifeze anumite criterii de calitate. Iata ce sunt conurile si ce caracteristici trebuie sa aiba!

Conurile reflectorizante, esentiale pentru lucrari rutiere sigure

Semnalizatoarele rutiere au multiple roluri. In primul rand, ele trebuie sa creeze conditii de siguranta mai bune in trafic, pentru toti participantii. Exista semnalizatoare care delimiteaza zonele pietonale de cele destinate raficului rutier, dar si semnalizatoare prin care sunt marcate suprafetele la nivelul carora se desfasoara lucrari precum sapaturile in asfalt. Din aceasta categorie fac parte conurile reflectorizante. Acestea au urmatoarele roluri majore:

  • protejarea sigurantei lucratorilor, care trebuie sa fie feriti de participantii la trafic, in vederea evitarii accidentelor grave.
  • protejarea sigurantei participantilor la trafic, care ar putea fi si ei victime in urma unui impact nedorit cu zonele in care se desfasoara lucrari. 

Asadar, conurile sunt obiecte care se pozitioneaza in dreptul sau in jurul lucrarilor. Conurile reflectorizante sunt produse din materiale plastice, care le confera rezistenta deosebita la actiunea factorilor de mediu precum umiditatea sau razele ultraviolete. Totodata, materialele din care acestea sunt produse trebuie sa prezinte si o flexibilitate optima, pentru ca in caz de impact, conurile sa nu provoace daune de niciun fel. 

O alta caracteristica pe care trebuie sa le aiba semnalizatoarele de acest fel este reprezentata de vizibilitatea pe care trebuie sa o garanteze. Pentru a asigura aceasta proprietate, producatorii de conuri apeleaza la culori precum portocaliul aprins si albul reflectorizant. In acest mod, conurile sunt vizibile pe timp de zi, dar si pe timpul orelor de noapte. 

Nu in ultimul rand, semnalizatoarele trebuie sa usor de transportat, manevrat si depozitat. Materialul plastic si dimensiunile ajuta foarte mult, in acest sens. Conurile de calitate au inaltimi de 30, 50 sau 76 cm si se pot conecta intre ele cu ajutorul inelelor si lanturilor de prindere. Sunt si usor de deplasat, avand un caracter ergonomic.

Acceseaza site-ul Vesta si descopera o gama variata de semnalizatoare rutiere produse din cele mai bune materiale. Acestea pot fi comandate online si te pot ajuta sa iti completezi proiectele de amenajare stradale cu sisteme moderne de siguranta. Rezistente, ergonomice si vizibile, modelele de conuri reflectorizante si celelalte semnalizatoare pe care le poti comanda online de pe site sunt disponibile la preturi foarte atractive. Investeste in semnalizatoare de calitate, pentru lucrari sigure!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.