Covoare pentru camera de zi

Găsirea covorului perfect pentru camera ta de zi poate părea o experiență descurajantă, dar, desigur, există modalități de a o face, astfel încât să nu fie o altă bătaie de cap pentru tine. Există lucruri importante de luat în considerare, iar primul dintre ele este să te gândești care e dimensiunea potrivită a covorului raportată la dimensiunile livingului. Apoi se reduce la felul în care covorul arată – vrei să mergi tradițional cu un covor oriental, să adaugi un pic de personalitate prin culoarea covorului sau alegi confortul si beneficiile materialelor fine precum un covor de lână?

Am cerut echipei de la Startdecor, unul dintre marii vânzători de covoare din Romania, sfatul lor despre cum să asortăm un covor cu restul pieselor interioare din camera de zi.

Este important să încercăm să ne asigurăm că un covor ajunge sub toate piesele cheie de mobilier din cameră. Într-o cameră de zi, „este bine să ai picioarele din față ale unei piese importante pe covor și picioarele din spate in afara lui”. Dacă aveți o cameră foarte mare, este posibil să aveți nevoie de un covor mai mare si altele mai micuțe in jurul său (carpete). „Împărțiți zonele de conversație și folosiți covoare diferite pentru fiecare spațiu”,. „Aceste piese nu trebuie să fie identice, dar ar trebui să fie neutre sau legate între ele prin culoare sau model.”

Luați în considerare culoarea canapelei și a pereților, dimensiunea și forma camerei și senzația pe care doriți să o creați în spațiu. Dacă doriți să creați o atmosferă armonioasă, relaxantă, încercați un covor de lână într-o paletă moale. Dacă preferați ceva întunecat, atunci căutați un covor care are tonuri mai profunde, mai bogate și multă textură (un covor pufos). Căutați un covor simplu sau cu model? Din nou, cântăriți unde va sta covorul dvs., ce culori sunt în restul încăperii și cum sunt orientate canapeaua sau scaunele dvs. Un covor închis la culoare va face un spațiu să se simtă mai intim, în timp ce un covor palid nu va arăta atât de impunător.

Jucați-vă cu forma covorului. Nu presupuneți că un covor trebuie să fie un dreptunghi. Lasați-vă felul în care grupați mobilierul să dicteze forma covorului din încăpere. Încercați să vă dați seama care formă ar arăta cel mai bine și apoi alegeți o formă pătrată, rotundă sau ovală dacă pare să vă completeze mai bine design-ul interior decat covorul clasic dreptunghiular.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.