Cum alegem biciclete pentru copii? Sfaturi practice pentru o alegere corectă

 

De îndată ce cresc și încep a alerga prin parc, copiii își vor exprima cel mai probabil dorința de a avea o bicicletă proprie, cu care să se joace în voie. Pentru noi părinții, acest capitol se transformă însă într-o veritabilă bătaie de cap, pentru că acest lucru presupune luarea unor decizii desul de dificile. Dacă cei mici nu vor privi mai încolo de modele și culori, noi suntem partea rațională a ecuației, astfel că vom avea în vedere cu precădere siguranța.

Alegerea unei biciclete potrivite pentru cei mici nu a fost niciodată un lucru simplu, cu atât mai puțin astăzi când există o diversitate atât de mare de modele și dimensiuni. Din fericire însă, prin stabilirea unor criterii de selecție stricte, întreg procesul de achiziție poate fi simplificat în mod semnificativ. Indiferent dacă urmează să achiziționezi o bicicletă pentru copii din cadrul unui magazin online precum www.bekid.ro sau din cadrul unuia fizic de profil, stabilirea unor criterii de selecție stricte este un lucru esențial. Dacă îți dorești să faci alegerea corecta pentru distracția și siguranța celui mic, iată câteva dintre cele mai importante aspecte de luat în calcul!

Calitatea bicicletei

Într-o primă etapă, este foarte important să te asiguri că optezi pentru o bicicleta de calitate, acest detaliu având o influență majoră asupra siguranței și duratei de viață a bicicletei. Chiar dacă astăzi este mai simplu ca oricând să găsești rulmenți pentru biciclete, sau alte parți componente, cu siguranță nu îți dorești ca micuțul tău să circule pe o bicicleta nesigură. Cadrul bicicletei ar trebui sa fie constituit din materiale precum oțelul sau aluminiul.

Corelarea vârstei și înălțimii copilului cu dimensiunea roților bicicletei

În procesul de selecție al unei biciclete pentru cei mici, este important sa corelezi în mod corect vârsta și înălțimea copilului la dimensiunea bicicletei. Astfel există:

-12 inch pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 2 și 3 ani, cu o înălțime cuprinsă între 82-100 cm;

-14 inch pentru copiii cu vârstă cuprinsa între 3 și 5 ani, cu o înălțime cuprinsă între 90-105 cm;

-16 inch pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 5 și 6 ani, cu o înălțime cuprinsă între 105-120 cm;

-20 inch pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 6 și 9 ani, cu o înălțime cuprinsă între 120-135 cm;

-24 inch pentru copiii cu vârsta peste 9 ani, cu o înălțime cuprinsă intre 135-150 cm.

Măsuri suplimentare care îți pot garanta că faci alegerea corectă

Este important ca micuțul să se simtă cât mai confortabil pe bicicletă, însă este posibil că el sa nu poate evalua în mod corect acest lucru. De aceea îți propunem să acorzi atenție unor detalii importante care te pot ajuta pe tine să faci această evaluare. Astfel, îți recomandăm să te asiguri că:

– urcarea pe bicicletă poate fi făcută cu ușurință;

– ambele picioare ating solul;

– manetele de frână pot fi prinse cu ușurință.

Dacă micuțul nu poate efectua unul dintre lucrurile menționate, este recomandat să îți îndrepți atenția înspre un al model de bicicletă, conceput pentru vârsta și înălțimea sa. Alegerea unui model de bicicletă nepotrivit nu doar că va face pedalatul inconfortabil pentru micuț, însă va constitui și un pericol pentru siguranța sa.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.