Cum alegi încălțămintea în funcție de eveniment?

Stylish girl sitting on the floor in a dressing room with smartphone in hands, writes the message, surrounded by a variety of shoes. She is dressed in a black skirt, on her feet silver luxury shoes

Chiar dacă pentru mulți reprezintă doar alegeri funcționale, pantofii sunt accesorii importante, cu un rol estetic bine definit. În cazul în care ai ales greșit modelul, întreaga ținută va avea de suferit, indiferent că e vorba de o opțiune elegantă sau de una lejeră, ideală pentru ieșirile în oraș. 

Dacă vrei să ai parte de rezultatele dorite și să obții un outfit unicat există câteva reguli de care trebuie să ții cont: 

  • Ia în calcul caracteristicile evenimentului la care participi – Dacă e vorba de un eveniment formal precum o întâlnire de afaceri sau o nuntă într-o locație exclusivistă, pantofii cu toc înalt reprezintă alegerile potrivite. În cazul în care te pregătești să ieși la o cafea cu cele mai bune prietene, optează pentru variantele mai confortabile. Însă, dacă vrei să păstrezi aerul nonconformist și să oferi ținutei o notă personală poți alege balerinii sau pantofii în stil oxford, cu talpă joasă. Pentru sezonul răcoros, cizmele cowboy, ghetele chelsea sau bocancii te vor ajuta să atragi privirile, pe oriunde mergi. În plus, îți vor oferi confortul de care aveai nevoie în zilele friguroase de iarnă. 
  • Mizează pe importanța asortării – În lipsa unor principii de asortare bine definite nu vei obține niciodată o ținută spectaculoasă. E foarte important ca pantofii să completeze armonios efectele create cu ajutorul pieselor vestimentare. Încearcă să menții stilul abordat și să alegi corect paleta cromatică. În cazul în care e vorba de o ținută care îmbină elemente clasice și moderne, precum o ie tradițională și o pereche de blugi, poți alege variante complementare. Dacă îți place să afișezi un look fresh, echilibrat și tineresc, nu ezita să optezi pentru tonurile calde precum bej, bordo sau cafeniu. 
  • Alege materialul și imprimeurile potrivite – Pe lângă sfaturile de integrare în armonia ținutei, e recomandat să ții cont și de nevoile personale. Dacă ești nevoită să participi adesea la gale sau evenimente importante, optează pentru pantofi confortabili, chiar dacă prezintă toc înalt. Pielea naturală se numără printre cele mai indicate materiale, tocmai datorită avantajelor multiple pe le prezintă, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Evită pe cât se poate imprimeurile și finisajele încărcate din punct de vedere vizual. Simplitatea devine cea mai bună modalitate prin care poți ieși în evidență. Paietele sau inserțiile sclipicioase ar putea deveni alegeri demne de luat în seamă în cazul în care ai dezvoltat o pasiune pentru rochii tradiționale uni.
Attractive dark-skinned curly lady in white suit smiles, poses in cozy dressing room and tries to choose between two pairs of high heels.

Alegerea pantofilor potriviți nu este deloc o treabă ușoară, mai ales dacă nu ai cunoștințe în domeniul fashion. Totuși, există câteva reguli de bază care te vor ajuta să obții un look autentic. Ține cont de natura evenimentului la care urmează să participi. Dacă e vorba de o ocazie specială precum o nuntă sau o aniversare, variantele elegante, cu toc înalt, se pliază cel mai bine. Pentru ieșirile în oraș, cu prietenii sau familia, încălțămintea cu talpă groasă este cea care se va integra perfect în ținutele casual. Ține cont și de regulile de asortare a culorilor și materialelor.

Completează-ți ținuta cu perechea potrivită de pantofi!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.