Cum poţi gestiona apariţia rozătoarelor în locuinţa ta?

 

Rozătoarele, în speţă şoarecii şi şobolanii, se află într-o continuă căutare de surse de hrană, de umiditate şi de materiale pe care să le poată roade. Din acest motiv, acestea tind să se instaleze cu uşurinţă în spaţiile unde se găsesc numeroase resturi alimentare la care pot avea acces rapid şi în locurile cu un grad crescut de umiditate. În cazul în care locuinţa ta îndeplineşte toate aceste criterii, nu ar fi de mirare să te poţi confrunta oricând cu aceşti musafiri nepoftiţi. Aşadar, un aspect foarte esenţial pe care trebuie să îl ai în vedere pentru a putea preveni sau combate invazia de şoareci este menţinerea unei curăţenii generale a casei tale, implicit eliminarea tuturor surselor de hrană sau depozitarea acestora în spaţii speciale, la care rozătoarele să nu poată avea acces.

Tipuri de deratizare

Dacă rozătoarele continuă să îşi facă simţită prezenţa în mod regulat, în ciuda eforturilor tale de a menţine curăţenia pe deplin, atunci tot ce îţi rămâne de făcut este să iei în calcul operaţiunea de deratizare pentru locuinţa ta. În acest sens, în funcţie de scop, există două tipuri de tratamente pe care o firmă de deratizare le poate aplica pentru un anumit perimetru vizat, după cum urmează:

  • Deratizare profilactică – aceasta se realizează de cele mai multe ori în scop preventiv, pentru a minimiza orice risc sau orice posibilitate ca rozătoarele să-şi facă apariţia într-o locuinţă sau în imediata apropiere a acesteia.
  • Deratizare de combatere – aceasta are loc când deja există un focar de infecţie activ, având rolul de a elimina definitiv rozătoarele, prin intermediul unor metode non-chimice clasice, cum ar fi capcanele autoblocante, sau prin intermediul unor substanţe toxice, care să atragă şoarecii sau şobolanii în primă fază, ca mai apoi să-i extermine.

Servicii profesionale

În funcţie de necesitate şi de gravitatea situaţiei cu care te confrunţi, poţi oricând să apelezi o firmă de deratizare, alături de care să stabileşti tipul de intervenţie de care ai nevoie şi tipul de dăunător care îţi provoacă neplăceri. Este important să soliciţi un ajutor de specialitate, deoarece numai prin intermediul unei echipe de experţi în domeniu vei reuşi să obţii rezultate semnificative, eficiente şi de lungă durată. Poţi solicita o intervenţie de deratizare în Bucureşti sau în orice alt oraş din ţară, astfel încât de acum înainte nu trebuie să îţi mai faci griji că problema ta nu are rezolvare.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.