Cum sa alegi demarorul de drujba potrivit modelului tau?

Asa cum stie orice padurar sau bun gospodar, drujbele sunt unelte de mare ajutor, care indeplinesc sarcini ce nu ar putea fi duse la bun sfarsit prin alte metode. Insa, pentru a te asigura ca nu ai parte de incidente neplacute, este indicat sa acorzi atentia cuvenita proceselor de mentenanta si sa verifici cu grija piesele drujbei. Dintre aceste piese, poate ca cel mai des folosit este demarorul drujbei, un dispozitiv inteligent, disponibil si in magazinul online www.generalmotor.ro, care asigura pornirea uneltei ori de cate ori avem nevoie.

Ce este un demaror?

Pe scurt, demarorul este o piesa care participa la pornirea motorului, pentru a da startul ciclului de inductie/compresie/aprindere/evacuare. Automobilele, camioanele si alte motoare mari folosesc un demaror electric, o piesa grea, care contine o baterie. Motocicletele au de regula o pedala care, odata apasata cu putere, indeplineste aceeasi functie. Insa, cele mai multe motoare mici folosesc un demaror manual, cu sfoara. In prezent, drujbele si alte unelte fac uz de demaroare cu re-bobinare, insemnand ca sfoara, odata trasa pentru a porni motorul, este infasurata automat inapoi cu ajutorul unui arc.

Astfel, inauntrul unui demaror drujba, exista un arc care se incordeaza dupa tragerea sforii. Apoi, arcul aflat in tensiune trage inapoi sfoara, infasurand-o in interiorul demarorului. Aceasta metoda de a porni o drujba este fara indoiala atat simpla, cat si sigura, insa, in timp, sfoara se poate uza si rupe sau arcul se poate slabi, de obicei in cel mai prost moment! De aceea, este indicat sa verifici cu regularitate sfoara demarorului, tragand-o pana atinge lungimea maxima si verificand apoi cu atentie dupa urme de uzura.

Atunci cand descoperi ca sfoara este prea uzata sau ca nu mai este trasa inapoi pana la capat, este timpul sa iti achizitionezi un nou demaror de drujba! Poti face acest lucru printr-o comanda online la generalmotor.ro, magazin cu o gama variata de piese de drujba, unelte si accesorii de calitate, ai caror specialisti sunt mereu gata sa te ajute sa gasesti demarorul potrivit modelului tau!

Cum schimbi un demaror de drujba?

Inainte de a schimba demarorul drujbei, asigura-te ca respecti toate masurile de precautie. Odata ce ai desfacut demarorul vechi, care este prins cu cateva suruburi, vei observa mai multe piese expuse ale motorului. Nu schimba demarorul daca drujba este pornita, si testeaza noua piesa doar dupa ce ai asezat la loc capacul. Pentru a te asigura ca drujba nu porneste in timpul schimbarii demarorului, poti goli rezervoarele de ulei si combustibil, sau, si mai simplu, poti scoate bujia.

Atunci cand schimbi un demaror de drujba, este indicat sa folosesti un model compatibil, care dispune de aceleasi marimi ale sforii de tragere (lungime si grosime). Daca acestea depasesc limitele agreate sau modelul este cel gresit, sfoara poate iesi din cantul destinat si se poate rupe sau incalci in interiorul demarorului.

Citeste cu atentie instructiunile si manualul producatorului sau intreaba specialistii de la www.generalmotor.ro, care te pot ghida sa alegi modelul potrivit de demaror drujba. Apoi, dezasambleaza demarorul. Acesta este atasat prin cateva suruburi de motor. La unele modele, poate fi necesar sa desfaci si carcasa motorului. Schimba-l cu noua piesa, strange la loc suruburile, apoi asigura-te ca drujba este functionala. Operatiunea este foarte simpla si poate fi facuta doar cu ajutorul unor unelte de baza, precum o surubelnita in cruce sau o cheie. Spor la lucru!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.