Cum sa iti alegi instructorul auto potrivit pentru scoala de soferi?

Aceasta este o obligatie pentru toti care incep scoala de soferi. In acest context este necesar sa se formeze cat mai bine Pentru aceasta, trebuie sa alegi asa cum trebuie instructorul auto, care poate fi cheia succesului sau reusitei tale, Dar cum sa-l alegi pe acesta  pentru a invata sa conduci foarte bine?

Un instructor auto este in primul rand o persoana care transmite cunostinte. Ca profesor, trebuie sa stie sa foloseasca pedagogia pentru a transmite mesajul elevilor sai. Instructorul auto se confrunta cu o diversitate de temperamente. Unii invata rapid, in timp ce altii au nevoie de mai mult timp pentru a asimila principiile de conducere. Sunt si oameni care nu vor sa fie ghidati sau care au idei fixe. Pe scurt, exista mai multe tipuri de personalitati atunci cand esti instructor auto. Acesta trebuie sa fie capabil sa fie flexibil in fata diverselor personalitati ale elevilor sai.

Ideal ar fi sa nu iti programezi orele sau sa nu alegi instructorul auto pana nu ai o intalnire in prealabil cu acesta, unde sa discutati putin, cat sa va cunoasteti si pentru a vedea ce feeling ai.  O femeie mai ales, isi va da repede seama daca temperamentul instructorului este potrivit pentru ea sau daca acesta are destula rabdare. Orice tip de abuz, fie el verbal, fie el fizic nu are ce sa caute in ecuatie.

Este recomandat ca un cursant sa aleaga un instructor cu care sa se simta confortabil. Cu cat iti este mai usor sa vorbesti cu oamenii, cu atat ei te vor alege mai repede, asta e sigur.

Cel mai bun instructor auto, este fara doar si poate cel care are mai multi ani experienta, cel putin cinci. Cei cu mai multa experienta sau trecuti de prima tinerete, au cu siguranta mai multa rabdare cu cei mai tineri. Dar, cel mai bine ar fi sa aiba si cat mai multe recomandari.

De asemenea, pentru a fi un bun instructor auto, trebuie sa-ti placa contactul uman si sa fii sensibil la problemele de siguranta rutiera. Mai mult, in afara de sesiunile de invatare, instructorul poate fi invitat sa desfasoare sesiuni de constientizare a sigurantei rutiere in companii sau scoli.

Dar, trebuie si sa fie pasionat de job, deoarece poate deveni repede plictisitor ceea ce face.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.