De ce ajung bucureștenii la un cabinet stomatologic non stop?

 

 

Problemele dentare neglijate, o lucrare lăsată neterminată, amânarea vizitei la cabinetul stomatologic atunci când ne deranjează un dinte sau un accident neprevăzut sunt doar câteva dintre situațiile care pot provoca brusc dureri de dinți supărătoare, care ne trimit adesea la urgențe stomatologice sau la în cabinet stomatologic non stop.

Există multe motive care ne pot face să amânăm un control la medicul stomatolog, dar și mult motive care ar trebuie să ne facă să fim conștienți de faptul că prevenția este cea mai bună modalitate pentru a ne îngriji de sănătatea dinților noștri. A nu ști ce ai de făcut, a fi prea ocupat sau a nu avea bani, nu sunt niciodată o motivație suficient de puternică pentru a ajunge la complicații stomatologice, mult mai dureroase, neplăcute și costisitoare.

 

Care sunt principalele cauze pentru care pacienții ajung la un cabinet stomatologic non stop?

Fie că vorbim de adulți sau de copii, principalele cauze pentru care pacienții bucureșteni ajung la urgențe stomatologice sunt cel mai adesea:

  • dureri dentare acute;
  • dureri insuportabile în timpul masticatiei;
  • durere radiantă care se extinde spre maxilare, gât, cap;
  • o infecție dentară care poate provoca febră;
  • fracturi dentare;
  • traumatisme care pot duce la deplasarea sau pierderea unuia sau mai multor dinți;
  • sângerări abundente sau hemoragii în cavitatea bucală;
  • ruperea sau desprinderea unei lucrări dentare.

 

Ori de câte ori vă confruntați cu aceste situații, nu lăsați ca lucrurile să treacă de la sine. O intervenție promptă vă scapă nu doar de durerile care însoțesc adesea astfel de probleme, ci și de complicații ulterioare mult mai grave.

 

De ce este bine să ai cabinetul tău stomatologic, chiar și pentru urgențe?

Afecțiunile stomatologice sunt situații care nu trec de la sine. Tocmai de aceea, chiar dacă există trac sau frică de dentist, trebuie să vă faceți curaj și să apelați la el, ori de câte ori simțiți că ceva nu este în regulă cu dantura voastră sau a copilului vostru.

Leacuri minune, care circulă pe internet, sunt de evitat. Unele recomandări, apelând la mijloace naturiste, pot să amelioreze temporar problema, fără a o rezolva. Unele dintre ele pot fi utile, dar numai atunci când mersul la un cabinet stomatologic nu este posibil și aveți nevoie de ameliorarea dureri sau febrei, până la rezolvarea problemei printr-un diagnostic și un tratament adecvat.

Ceea ce trebuie reținut însă, este că problemele dentare care provoacă durere acută și persistentă nu pot fi rezolvate prin trecerea timpului sau vindecarea de la sine, ci doar prin apelarea la terapii adecvate. Chiar dacă amânarea poate părea soluția mai simplă, tratamentul, chiar și în condiții de urgență, este singura modalitate de a scăpa de durere sau de complicații.

Pentru a nu ne trezi brusc în noapte cu o durere care nu mai poate fi controlată, o igienă dentară corectă, controalele regulate la stomatolog și prevenția reprezintă cele mai importante soluții pentru a ține situația sub control.

 

Specialiștii cabinetului stomatologic non stop, OMEGA OmniDent îți sunt mereu aproape dacă ai nevoie de servicii stomatologice de urgență în București!

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.