De ce să plantezi pomi fructiferi în grădină?

 

 

Pomicultura, cultivarea de pomi, reprezintă o îndeletnicire seculară pe meleagurile noastre și care se păstrează încă în mediul rural.

În afara aspectului estetic, acești, prin rodul lor au și un rol economic, furniând hranaă, fructele fiind cunoscute pentru nutrienți. În plus, prin  modul de creștere te asiguri de sănătatea fructelor și a ta.

 

Cultivarea de pomi fructiferi și cultivarea lor au un rol important  din punct de vedere alimentar, economic, social și estetic. Pomii hrănesc, fixează solul, produc umbră, înfrumusețează o grădină și ne asigură o bună parte dintre vitaminele și substanțele minerale de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa și a se menține sănătos. Economia unei țări crește, atunci când există producții importante la categorii de fructe pentru care este mare căutare și apreciere.

 

Ce rol au pomii fructiferi?

Cu siguranță există multe aspecte pentru care o economie, gospodărie sau o curte au nevoie de pomi fructiferi. Iată care este rolul lor:

●     Pomii fructiferi- sursă de alimente sănătoase

 

Consumul de fructe proaspete și/sau preparate pe bază de fructe, face parte din alimentația de bază a oamenilor, în măsură să le asigure energia necesară și sănătatea. Acesta este cu siguranță unul dintre motivele pentru care pomii fructiferi sunt prezenți în majoritatea gospodăriilor și economiilor dezvoltate. În țara noastră favoriți sunt: merii, perii, prunii, piersicii, caișii, cireșii, vișinii și gutuii,  cu soiuri și fructe cu gust și aspect diversificat.

●     Pomii au un rol economic și social

Producția de fructe, comercializarea lor și chiar încercarea de a produce și realiza soiuri noi de fructe, cu recoltă bogată, aspect și gust cât mai plăcut, au un important rol social. Cu siguranță gospodinele care se ocupă de producerea și schimbul de rețete pe bază de fructe, au ajuns în timp să formeze o comunitate destul de puternică și extinsă.

Culesul livezilor este un bun prilej de socializare.

 

●     Pomii au rol estetic

Nu doar fructele produse sunt apreciate, ci și felul în care arată și înfrumusețează o grădină sau o curte. Pomii arată superb primăvara când înfrunzesc și înfloresc, oferă umbră vara, ne încântă cu felul în care rodesc și ne fac să ne bucurăm atunci când îi culegem și le consumăm fructele.

Dezvoltarea unor specii pitice, speciale pentru grădinile mai mici, este o altă dovadă că oamenii îi preferă nu doar pentru roade, ci și pentru aspect și iși-i doresc să-i integreze peisagistic în amenajarea curților și grădinilor.

De asemenea, lemnul de cireș sau de nuc, reprezintă unele dintre cele mai apreciate tipuri de esențe din industria producătoare de mobilă sau de parchet din lemn natural.

 

●     Pomii fixează solul și terenurile

În cazul în care v-ați întrebat de ce multe dealuri sunt acoperite de livezi, factorul de fixare a solului reprezintă unul dintre principalele motive. Pomii fructiferi au fost folosiți și pentru fixarea solurilor nisipoase din Oltenia, nord – vestul Transilvaniei şi sudul Moldovei.

 

Dacă vreți să vă bucurați în primăavara de pomi fructiferi altoiți, rezistenti cu fructe gustoase și sănătoase,  magazinul Jardina, cu pepinieră proprie, vă așteaptă cu soiuri variate, cu fructe savuroase, atent selectate, pe gusturile celor mai pretențioși consumatori.

 

 

 

 

 

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.