De ce sunt utile perdelele si draperiile in locuinta noastra?

Piata perdelelor si a draperiilor ne ofera posibilitatea de a alege dintr-o mare varietate de modele, materiale si stiluri. Tocmai de aceea alegerea perdelelor si a draperiilor pentru acasa poate deveni un proces suficient de elaborat. Perdelele sunt accesoriile care aduc un plus de eleganta in orice locuinta, dar in acelasi timp indeplinesc scopul de a aduce un plus de intimitate prin faptul ca tin la distanta privirile curiosilor sau prin rolul de a bloca lumina soarelui.

Chiar daca astazi exista diferite alte tipuri de decoratiuni in privinta ferestrelor, perdelele si draperiile raman alegerea clasica pentru cei mai multi. In multitudinea de perdele sau draperii disponibile pe piata putem gasi atat perdele transaparente, cat si perdele cu un grad mai mare de opacitate, pentru a nu mai fi necesare draperiile. In momentul in care luam in considerare sa aducem imbunatatiri in privinta locuintei noastre, este important sa nu uitam sa alegem perdele de calitate si draperii pentru fiecare incapere a casei.

Aspecte practice in privinta perdelelor si a draperiilor

Primul aspect atunci cand urmeaza sa cumparam perdele sau draperii se refera la functionalitatea acestora. Perdelele trebuie sa fie in primul si primul rand utile pentru a asigura intimitatea casei unde sunt montate prin faptul ca nu permit privirile indiscrete de pe strada sau din blocul vecin. In acest context gradul de opacitate al tesaturilor trebuie sa fie un detaliu important pentru alegerea perdelelor, mai ales daca nu folosim draperiile.

In al doilea rand perdelele trebuie sa fie utile pentru a reduce si a bloca lumina soarelui in a patrunde in casa. Mai ales in camerele cu expunere mare la soare trebuie sa alegem acele materiale care aduc un plus de opacitate sau putem sa investim si in draperii care sa previna patrunderea soarelui in locuinta. In acest mod este protejat mobilierul, dar si peretii sau pardoseala sunt protejate de lumina intensa a soarelui, lumina ce poate duce la decolorare.

Nu in ultimul rand perdelele si draperiile pot indeplini functia de izolare. Vorbim despre izolarea fonica, dar si izolarea termica. Desi sunt confectionate din materiale relativ subtiri, perdelele si mai ales draperiile pot crea un strat intre interiorul camerelor si fereastra care are contact cu exteriorul. Astfel suntem mai protejati de zgomotul ambiental, dar si din punct de vedere termic.

Aspecte privind design-ul locuintei prin prisma perdelelor si a draperiilor

Dincolo de aspectele practice si functionale ale perdelelor si draperiilor, aceste accesorii aduc un mare plus si in privinta design-ului interior al locuintei noastre. Fie ca optam pentru perdele moderne, fie ca pastram stilul clasic si chiar vintage in privinta perdelelor si a draperiilor, aceste accesorii pentru ferestre aduc eleganta, stil si ajuta la asortarea intregului design interior.

Materiale precum matasea, inul sau bumbacul dau tinuta perdelelor, fie ca preferam modelele simple, fie ca alegem modele de perdele brodate. Cu toate ca astazi exista diferite moduri prin care putem sa ne protejam locuinta de soare sau de privirile indiscrete dinspre exterior, perdelele raman cea mai buna alegere pentru a aduce un plus de eleganta in fiecare camera.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.