De la ferma pe farfuria ta: afla de ce sa incepi sa mananci carne de pui de tara!
Carnea de pui de tara este o alegere populara printre cei care acorda importanta alegerilor alimentare pe care le fac, dar si surselor de provenienta a produselor pe care le consuma.
Spre deosebire de puiul crescut in fermele industriale, puiul de la o ferma ce ofera pasarilor acces la curti exterioare, la aer liber, este crescut intr-un mediu natural si hranit cu o dieta bazata pe cereale (cum sunt porumbul, ovazul si graul), are o carne cu un gust si o textura ca cea a unei pasari de casa.
Pregatirea si gatirea unei carni de pasare de tara poate fi putin diferita de ce a altor tipuri de carne. In acest articol iti oferim cateva sfaturi pentru gatit cu carne de pui de ferma in aer liber si vom stabili daca merita sau nu investitia.
Pregatirea carnii de pui de tara
Primul pas in gatitul cu carne de pui de crescatorie este pregatirea corespunzatoare a carnii.
Una din diferentele cheie dintre puiul de tara si cel crescut industrial este ca primul are o carne mai ferma si slaba (adica este saraca in grasimi). Asadar, atunci cand faci mancare din pui de tara, trebuie sa ai grija sa nu devina seaca si dura.
Iata cateva sfaturi pentru a prepara carnea de pasare de tara, cum este si carnea de pui de casa!
1. Fragazeste carnea. Fie ca folosesti o saramura uscata sau una umeda, fragezirea este un pas foarte important in preparea carnii de tara.
Pentru a fragezi carnea poti folosi si un acid, precum otetul sau sucul de citrice, care pe langa textura ofera si un gust aparte.
2. Marineaza carnea. Marinarea adauga umiditate si aroma carnii. Foloseste o marinada pe baza de iaurt si ierburi, aceasta da o textura si aroma delicioasa carnii.
3. Foloseste un termometru pentru carne. Pentru a evita gatirea in exces a carnii, ce o face uscata, folosesti un termomeru special pentru carne pentru a masura temperatura interna. Temperatura ideala este de 75°C.
Carnea de pui de tara este mai scumpa decat cea de la puiul crescut industrial. Daca nu stii daca merita investitia, iata cateva motive care te vor convinge!
1. Carne mai sanatoasa. Pasarile de tara sunt in general considerate mai sanatoase pentru a fi consumate, deoarece carnea este mai slaba si nu contine aditivi nocivi, cum sunt atibioticele si hormonii de crestere.
2. Mai bune pentru mediu. Cresterea acestor pasari este mai buna pentru mediu, deoarece promoveaza practici agricole durabile, sustenabile si naturale.
3. Animalele traiesc o viata mai buna. Prin alegerea produseler de tara de la ferma alegi sa sustii practici agricole mai umane si etice, care pun accent pe bunastarea animalelor.
4. Carnea este gustoasa. Acest lucru probabil nu iti era necunoscut, carnea de pasare de tara a fost intotdeauna mai gustoasa decat a pasarilor crescute industrial. Ce poate fi mai bun decat un castron de supa de pui de tara?
Daca te-am convins si vrei sa consumi produse de la o ferma de pasari crescute intr-un mod cat mai natural si etic, atunci intra pe OgradaVerde.ro. Aici gasesti o gama larga de produse de tara si doar carne si oua de tara proaspete.
Alegand carnea de pasare de tara alegi sa ai o alimentatie mai sanatoasa, dar si etica. Deci, de ce sa nu incerci si tu carnea de pui de tara?