Dr. Laura Gîrbea, medic ortodont la The Smile Space: ‘’Care sunt avantajele unui disjunctor ortodontic?’’

Sanatatea orala depinde de foarte multi factori, de la cei genetici, patologici si pana la cei traumatici.

De aceea este indicat sa fiti intotdeauna la curent cu progresele tehnologice care ofera noi cai de ingrijire pentru imbunatatirea sanatatii orale.

Un avantaj al tratamentului ortodontic in copilarie este acela ca tu ca si pacient poti profita de procesul de crestere pentru a trata sau chiar prevenii malocluziile. Disjunctorul ortodontic este conceput special pentru a trata problemele dentare ale copiilor.

Acest aparat dentar fix este o solutie salvatoare in tratamentul ortodontic, care are ca si rezultat o ocluzie corecta a pacientului.

In cazul in care va intrebati cum poate disjunctorul ortodontic sa fie benefic in tratamentul ortodontic al copilului dumneavoastra, speram ca informatiile din randurile ce urmeaza sa va raspunda tuturor curiozitatilor.

In primul rand trebuie sa stiti ca acesta este un aparat ortodontic fix care se poate monta si la cabinetul de ortodontie The Smile Space din Bucuresti si care are scopul de a largi maxilarul si a obtine suficient spatiu pentru eruptia dintilor si pentru o ocluzie corecta. Atunci cand medicul ortodont ia decizia ca este absolut necesara disjunctia maxilara, inseamna ca spatiul necesar pentru eruptia dintilor celui mic este insuficient sau exista o malocluzie care se poate rezolva prin expansiunea palatului.

Largirea maxilarului are si alte beneficii: poate largi zambetul intr-o maniera cat mai placuta estetic, poate limita numarul dintilor care au nevoie de extractie pentru a crea spatiu si in acelasi timp poate imbunatati respiratia copilului.

La cabinetul de ortodontie The Smile Space, disjunctorul ortodontic este customizat pentru fiecare pacient in parte si se aplica pe mai multi dinti din zona posterioara.

Este compus din doua jumatati conectate la centru printr-un surub. Pentru a activa disjunctorul ortodontic, acesta se insurubeaza treptat cu ajutorul unei cheite, creandu-se o tensiune la imbinarea celor doua oase palatale, determinandu-le sa se indeparteze.

Activarea trebuie sa retineti ca se face o data sau de doua ori pe saptamana, timp de aproximativ 2-4 saptamani, in functie de indicatiile medicului ortodont.

Dupa ce pacientul a depasit faza de activare a tratamentului, urmeaza o etapa de mentinerea a rezultatului, perioada in care disjunctorul ortodontic ramane cimentat in cavitatea orala pentru a se depune os nou intre cele doua fragmente osoase care au fost indepartate cu ajutorul surubului.

Aceasta etapa dureaza in medie aproximativ 6 luni, timp in care aparatul ramane pasiv, fixat pe arcada. Ulterior, exista cazuri cand este necesara inlocuirea lui cu un aparat de contentie sau se continua tratamentul ortodontic cu un aparat pentru alinierea dentara si corectarea ocluziei.

Pacientul trebuie sa stiti ca poate simti o senzatie de presiune sau o mica durere pentru cateva minute dupa ce surubul este rotit, insa activarea acestui disjunctor ortodontic provoaca un disconfort mai redus in comparatie cu strangerea bracketilor. Copilul poate sa aiba anumite dificultati in a vorbi si a manca la inceputul tratamentului, pana ce limba se obisnuieste cu disjunctorul.

De asemenea, este normal sa apara un spatiu vizibil intre incisivi, insa asta inseamna ca disjunctorul ortodontic functioneaza si are efectul mult dorit.

Dupa cum am mentionat deja, copilul dumneavoastra poate sa beneficieze de un astfel de tratament la cabinetul de ortodontie The Smile Space.

Doamna Dr. Laura Gîrbea, fondatoarea acestui cabinet de ortodontie, impreuna cu echipa ei de specialisti, va asteapta impreuna cu cel mic la un consult pentru a vedea daca disjunctorul ortodontic este alegerea optima in rezolvarea problemelor dentare.

In continuare, o sa va prezentam cateva aspecte esentiale despre doamna doctor, care poate deveni medicul ortodont al copilului dumneavoastra.

Doamna Dr. Laura Gîrbea, a absolvit Facultatea de Medicina Dentara UMF Carol Davila din Bucuresti, cu specializarea in Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala. Dupa absolvirea facultatii, lucrurile nu s-au oprit acolo, iar doamna doctor a urmat numeroase cursuri de perfectionare, in diverse tehnici de tratament ortodontic, toate acestea cu scopul de a le oferi pacientilor servicii premium.

Cabinetul de ortodontie The Smile Space (thesmilespace.ro) va asteapta cu drag pentru ai oferi copilului dumneavoastra tratamente ortodontice avantajoase care vor avea ca si rezultat zambetul mult dorit la adolescenta. Ii gasiti in Bucuresti, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, intre statia de metrou Tineretului si Piata Unirii.

Tratamentul ortodontic realizat din timp, ofera intregii cavitati bucale un aspect placut, de aceea un consult de specialitate inca de la varste fragede este un pas esential pentru un zambet sanatos la adolescenta.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.