Efectele magnetilor in ameliorarea durerilor articulare si reumatice

 

 

Pe masura ce inainteaza in varsta, oamenii incep sa se confrunte cu tot felul de probleme care pana la acel momentnu au reprezentat un motiv de ingrijorare, ameliorarea durerilor ariculare si reumatice devenind o prioritate. Bineinteles, reumatismul nu este un fenomen care afecteaza doar populatia imbatranita, asa ca este posibil ca in anumite situatii, tinerii sa fie cei care au nevoie de tratament in acest sens.

 

Terapia cu magneti, cunoscută si sub denumirea de magnetoterapie, reprezinta o solutie rar auzita de oameni. Nu este vorba de o idee introdusa de curand in domeniul medicinei alternative, ci de un tratament cu o lunga istorie in spate. Campurile magnetice sunt utilizate chiar si in diagnosticare, in cazul imagisticii prin rezonanta magnetica (RMN) si de aceea nu este de mirare ca pot fi utile si in alte ramuri.

 

Cum actioneaza magnetii pentru a ameliora durerile articulare?

 

Principiul care sta la baza magnetismului este cel conform caruia, corpul uman este alcatuit din campuri magnetice si electrice, fiecare molecula avand propria ei cantitate de energie magnetica in interior. In cadrul clinicilor, se foloseste un aparat de magnetoterapie, care permite producerea mai multor forme de camp magnetic: forma continua cu frecvente de 50 Hz, 100 Hz si de 50-100 Hz, forma intrerupta ritmic cu frecventele mentionate anterior si forma intrerupta aritmic.

 

Campul magnetic si adancimea penetrarii depind, pe de-o parte, de dimensiunea magnetului si pe de alta parte, de forma lui. Desi exista mai multe tipuri de magneti folositi in cadrul tratamentului, categoriile cel mai des intalnite sunt cea electromagnetica si magnetoterapia statica. Pentru ca terapia sa aiba succes, astfel incat sa se poata realiza ameliorarea durerilor cu magneti, oamenii trebuie sa aiba acces la dispozitivele potrivite.

 

Magnetii pot fi folositi si sub forma de accesorii, precum este cazul bratarilor cu magneti, sau purtate pe sub haine, pe post de centuri magnetice. Pentru cei care se confrunta cu durerea de picioare, talpicii magnetici o sa fie solutia ideala. Obiectele sunt usor de utilizat si fiecare vine cu propriul ei set de avantaje, asa ca persoanele interesate trebuie sa se orienteze catre cel care o sa se potriveasca cel mai bine situatiei lor.

 

Exista situatii in care tratamentul cu magneti nu este recomandat?

 

Chiar daca cei mai multi oameni nu vor intampina probleme atunci cand urmeaza un tratament cu magneti, exista situatii in care nu este recomandat, deoarece magnetii pot influenta anumite aparate medicale, precum stimulatorul cardiac si pompa de insulina.

 

Majoritatea studiilor realizate pe aceasta tema si-au concentrat atentia pe efectele pe care magnetii le pot avea in ameliorarea durerilor reumatice, a durerilor de cap, a insomniei si pentru vindecarea ranilor.. Chiar si asa, terapia cu magneti poate aduce oamenilor mult mai multe beneficii decat s-au asteptat initial.

 

In cele din urma, terapia cu magneti poate avea efecte pozitive asupra starii de sanatate a unei persoane, astfel incat sa rezulte in ameliorarea durerii de care sufera si singurul lucru de care au nevoie oamenii este dispozitivul potrivit.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.