Exteriorul casei tale are nevoie de un suflu nou? Incepe cu vopsirea fatadei

Fațada casei tale este unul dintre cele mai importante lucruri cand vine vorba de aspectul caminului tau. Aceasta lasă o primă impresie de durată asupra vizitatorilor. Modul corect de a proiecta o fațadă frumoasă este să optezi pentru combinația potrivită de culori – de aici incepe totul. Cu toate acestea, gama largă de optiuni disponibile în zilele noastre, in Romania, poate face ca acest lucru să fie chiar mai dificil decât ai putea crede la o prima vedere. De asemenea, trebuie să fii sigur de culoarea fațadei pe care o alegi, deoarece aceasta va dura ani sau chiar decenii.

Ca reguli generale, tonurile calde de culori precum portocaliu și roșu sunt mai atrăgătoare în comparație cu culorile reci precum verde și albastru. Pe lângă aceasta, si alți factori joacă un rol important în alegerea culorii perfecte a fațadei – dimensiunea, poziția casei, radiația solară etc. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să alegeți culoarea perfectă pentru fațada.

Gaseste in magazinul Baumag.ro o gama variata de produse pentru finisaje exterioare, inclusiv grunduri, vopsele si tencuieli decorative.

 Iata cateva idei pe care sa le studiezi mai indeaproape

  1. Pereți luminoși și un acoperiș inchis la culoare

Motivul pentru care pereții albi sunt considerați eleganți este că se integrează ușor în mediul înconjurător și radiază căldură. Pe lângă culoarea albă, se poate folosi și bejul și galbenul pentru a obține același efect. Chiar dacă aveți o casă mare, fațadele luminoase arată perfect, deoarece nu interferează cu peisajul.

Scopul final al creării acestei fațade este de a obține o armonie completă. Cel mai bun mod de a completa pereții luminoși este să folosiți o culoare închisă pentru acoperiș, cum ar fi maro sau chiar antracit. Aceasta va face ca acoperișul să arate mai curat și mai elegant decât ar face-o in alt context.

  1. Pereți și acoperiș de aceeași culoare

Alege o scheme de culori uniforme pentru fațada, cu incredere. Prin acoperirea pereților și alegerea unei invelitori a acoperișului intr-o culoare similară, poti obține un aspect general fabulos. Nu uiti nici ramele ferestrelor, balustradele și jgheaburile – toate se vor putea integra perfect în mediul înconjurător existent. Opteaza spre o astfel de combinatie de culori uniforme  doar atunci când casa nu este înghesuită între alte clădiri, pentru un efect vizual optim.

  1. Pereți inchisi lac culoare și un acoperiș luminos

Cum dorim sa arate clădirea construita, cand totul va fi finalizat? Ce dimensiune va avea, cum va fi amplasata, de unde va bate lumina? Ce distante vor fi intre casa si alte cladiri?

Majoritatea proprietarilor de case din Romania aleg fațade elegantă, cu pereți luminoși și acoperișuri închise la culoare. Totuși, o casă poate arăta foarte bine și dacă se optează pentru un perete de culoare mai închisă și un acoperiș de culoare mai deschisă. Efectul izbitor al unei astfel de fațade frumoase se poate datora și faptului că acoperișul luminos completează culoarea de bază și formează, de asemenea, un cadru pentru pereți. Acest tip de fațadă este perfect dacă casa ta este situată într-un cadru natural și are o grădină generoasa.

  1. Culori clasice pentru casă

Unii oameni prefera să fie mai eleganti și mai discreti – lucru care se reflectă și în casele lor. Culorile standard folosite pentru a vopsi fațadele unor case din centrul/vestul Europei sunt alb, bej, galben sau portocaliu, în timp ce acoperișul este întotdeauna roșu sau maro.

Folosirea culorilor deschise nu înseamnă neapărat că nu există posibilitatea de a experimenta. Pentru cei care doresc să încerce ceva diferit, pot pur și simplu să includă culori strălucitoare sub forma ramei ferestrelor sau a gardurilor din grădină.

În casele moderne, vedeti adesea acoperișuri plate sau fațade mari de sticlă care nu lasă loc pentru prea multa creativitate. In casele pe doua nivele, nu foarte extinse, folosirea culorilor vii pe acoperiș poate face o diferență imensă.

  1. Culori estompate, potrivite cu arhitectura

Fațada exterioară a casei poate fi supusă la multă murdărie și la intemperii agresive. Din acest motiv, se recomandă utilizarea tonurilor de culoare gri în detrimentul celor luminoase. De asemenea, trebuie știut că, de obicei, culorile vii există doar cu pigmenți organici, ceea ce înseamnă că sunt mai puțin rezistente la lumina soarelui.

Dacă totuși doriți să optați pentru culori strălucitoare precum verde sau albastru, atunci asigurați-vă că se potrivesc bine casei. De exemplu, o casă de țară cu o fațadă roz strălucitor nu poate arate estetic nicidecum – vedem lucrul acesta adesea in satele din Romania. În timp ce, o casă în mijlocul pădurii cu o fațadă verde închis va arăta întotdeauna fantastic, deoarece completează mediul înconjurător și conceptul general de design.

În mod similar, alegerea unor culori strălucitoare pentru o casă mare poate face ca aceasta să pară adesea …copleșitoare. Așadar, asigurați-vă că vă combinați fațada strălucitoare cu anumite culori de accent pentru a o face să arate armonios. Pe de altă parte, dacă designul casei  este izbitor și excepțional în sine, atunci optarea pentru o fațadă simplă este alegerea corectă.

 

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.