Iata cum realizezi mentenanta de baza pentru concentratoare oxigen!

 

In primul rand, extrem de important este sa intelegi faptul ca aceste concentratoare oxigen elibereaza o substanta extrem de inflamabila. Asadar, mentenanta de baza implica doar lucrurile pe care ar trebui sa le faci in cazul in care aparatul nu mai functioneaza brusc.

In cazul in care acesta nu functioneaza corespunzator sau prezinta alte tipuri de defecte, este recomandat sa te adresezi unui specialist care poate realiza mentenanta in profunzime. Pe scurt, mentenanta de baza nu implica verificarea componentelor interne sau inlocuirea acestora.

Cum realizezi o repornire fortata?

De cele mai multe ori, problemele minore nu sunt cauzate de defectiuni ale sistemului, ci de iregularitati ale acestuia – fie la partea ce priveste componentele sau la partea electronica. Asadar, de obicei, o repornire fortata va readuce produsul la starea de functionare.

Iata cum realizezi o astfel de repornire pentru concentratoare oxigen:

  • Opreste concentratorul si deconecteaza-l de la sursa de energie electrica;
  • In cazul in care concentratorul este un produs portabil sau are baterii, scoate-i si bateriile sau acumulatorii;
  • Apoi, dupa indepartarea surselor de energie electrica, produsul trebuie lasat cel putin 20 de minute fara a se actiona asupra lui;
  • Dupa ce au trecut cele 20 de minute, poti reconecta produsul la sursa de energie electrica – bateriile, in caz de sunt prezente, nu trebuie atasate inca;
  • Porneste concentratorul si foloseste-l timp de cel putin 10 minute conectat direct la o priza.

Dupa ce urmezi pasii de mai sus, daca produsul functioneaza in mod normal, il poti opri din nou si introduce si bateriile sau acumulatorii in acesta.

Ce mai poate cuprinde mentenanta de baza pentru concentratoare oxigen?

Alta parte extrem de importanta in cazul mentenantei de baza implica verificarea atenta a gurilor de aerisire/ventilatie ale produsului. Dupa cum probabil bine stii, acestea nu trebuie sa fie acoperite de alte obiecte – si nici de praf sau depuneri de murdarie.

Astfel, in cazul in care eficienta concentratorului scade, incearca sa il muti intr-un spatiu deschis si foarte ventilat. Apoi, arunca o privire la gurile de aerisire si, daca este posibil, curata-le. In cazul depunerilor grave de murdarie, este indicat sa apelezi la un profesionist – incercarile de curatare pot impinge murdaria in exces in interiorul concentratorului.

Ia in considerare atat filtrele, cat si timpul de operare al produsului

Unele concentratoare oxigen, pentru a evita depunerile de praf si murdarie la interior, sunt echipate cu filtre de protectie. De obicei, acestea sunt situate in spatele unui grilaj ce poate fi indepartat pentru ca, mai apoi, sa poti curata filtrul. Evident, curatarea acestuia este responsabilitatea utilizatorului.

Pe de alta parte, chiar daca nu folosesti concentratorul in mod regulat, este recomandat sa il tii pornit un minimum de 10 ore pe luna, pentru a evita probleme la nivelul conexiunilor electrice.

De unde poti cumpara concentratoare oxigen de calitate?

Atat pentru produse dedicate uzului personal, cat si pentru produse concepute pentru uz profesional, te poti baza pe magazinul ArtroMedicale.ro. Acesta iti pune la dispozitie o gama larga de produse cu scop medical de la producatori cu renume in industria echipamentelor medicale!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.