Iata la ce poate fi folosit un hidrofor de mare adancime!

Hidrofoarele simple sunt folosite in Romania cu scopul de a aduce apa potabila, de obicei dintr-o fantana, in interiorul unei case. Astfel, este posibila realizarea unui sistem de livrare a apei si in zonele rurale. Totodata, un astfel de hidrofor poate fi conectat si la un boiler, oferind zonelor rurale si posibilitatea de a avea apa calda on-demand, cum s-ar spune.

Totusi, pe langa modelele simple, comerciale, poti achizitiona si un hidrofor de mare adancime, daca ai nevoie de o astfel de unealta. Dupa cum il prezinta si numele, un astfel de hidrofor este conceput, in principal, pentru sarcinile de tip industrial – care necesita putere, dar si eficienta continua.

De exemplu, modelele comerciale sunt relativ cunoscute pentru instabilitatea lor atunci cand vine vorba de transportul apei 24/7.

Un hidrofor de mare adancime pentru zonele muntoase

Exista anumite zone, printre care cele muntoase, in care izvoarele de apa – in vederea construirii fantanilor – sunt gasite numai la adancimi foarte mari. In acest caz, o fantana cu sistem clasic nu va fi eficienta, iar un hidrofor pentru adancimi normale nici nu va ajunge la apa.

In acest caz, oamenii din zonele rurale muntoase sau deluroase sunt fortati sa se bazeze, de obicei, pe hidrofoare care pot opera la adancimi mari – dar care pot rezista si temperaturilor scazute.

Trebuie mentionat faptul ca, desi majoritatea sarcinilor care pot fi rezolvate cu un hidrofor de mare adancime sunt de tip industrial, aceasta unealta nu este una extrem de complexa pe cont propriu. Luat singur, un astfel de hidrofor este foarte similar cu o pompa submersibila normala.

Poate fi o componenta a instalatiilor de epurare a apei

Evident, un astfel de hidrofor este folosit si in domeniile profesionale, cum s-ar spune – anume la nivelul instalatiilor de epurare a apei, dar si la instalatiile responsabile de rezerva de apa a unei afaceri sau chiar a unei localitati.

Indiferent de natura celorlalte elemente ale unei instalatii de epurare, un hidrodor de mare adancime este un element simplu, dar esential. Acesta are o functie de baza – anume de a transporta apa, dintr-o fantana, un izvor, sau o cisterna catre statiile de prelucrare sau purificare a acesteia.

Poate fi folosit si pentru a mentine presiunea apei in anumite circumstante

In cele din urma, un astfel de hidrofor poate fi folosit si pentru a mentine presiunea apei constanta. Acest lucru este necesar in mediile de lucru marine sau in cazul cladirilor inalte care sunt responsabile de purificarea apei sau de rezerva de apa a unei afaceri.

Un hidrofor de mare adancime este de ajuns pentru a transporta apa atunci cand este necesar, de la orice adancime, pentru a preveni schimbarile drastice de presiune care ar putea afecta alte elemente ale instalatiei.

Ai nevoie de un hidrofor de mare adancime?

Daca te confrunti cu una din situatiile de mai sus, atunci ai nevoie cu siguranta de acest tip de echipament. Din fericire pentru tine si pentru toti cei care sunt in cautarea unui asemenea hidrofor, magazinul online TopStrong.ro include, in gama sa extrem de variata de produse, atat pompe sumbersibile, cat si hidrofoare de calitate superioara, la un pret avantajos.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.