- Advertisement -
Acasă Stiri INCEPAND DE MAINE Acţiunile Bittnet intră la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată...

INCEPAND DE MAINE Acţiunile Bittnet intră la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a BVB

Adrian Tănase, BVB: „Bittnet este o poveste de creştere accelerată pe piaţa de capital, care a utilizat toate mecanismele de susţinere a dezvoltării pe care le oferă bursa” 

Mihai Logofătu, Bittnet: „Rămânem dedicaţi în utilizarea activă a mecanismelor de finanţare oferite de pieţele de capital pentru a construi, împreună cu investitorii de la BVB, un jucător IT de referinţă pe piaţa tehnologică a Europei Centrale şi de Est”

Radu Hanga, BVB: „Acum, Bittnet este într-o nouă ligă, în care accesul la finanţare este şi mai facil, având în vedere că poate atrage bani şi de la investitorii instituţionali precum fondurile de pensii sau fondurile mutuale”

Acţiunile Bittnet Systems (BNET) vor intra la tranzactionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), începând de mâine, la cinci ani de la listarea pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB, se arată într-un comunicat de astăzi al operatorului pieţei noastre de capital.

Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: „Bittnet este un exemplu de urmat de cele mai multe companii din România, este o poveste de creştere accelerată pe piaţă de capital, care a utilizat toate mecanismele de susţinere a dezvoltării pe care le oferă bursa. Aici vorbim de majorări de capital prin capitalizarea profiturilor şi aport în numerar de la acţionari, emisiuni de obligaţiuni, programe de Stock Option pentru membrii echipei, asigurarea finanţării pentru achiziţia altor companii şi lista poate continuă. Cristian şi Mihai Logofatu au demonstrat că pe bursă îţi poţi creşte valoarea companiei dacă profiţi de oportunităţile pe care piaţa de capital ţi le oferă”.

Mihai Logofatu, CEO si cofondator Bittnet Group, a afirmat: „Suntem mândri că, începând de astăzi (n.r. mâine), Grupul Bittnet reprezintă sectorul tehnologic românesc pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. Pentru noi, acest transfer marchează o renaştere a companiei Bittnet drept companie publică – avem noi obiective pe care ne propunem să le îndeplinim, iar planurile noastre au devenit mai mari şi mai îndrăzneţe, relevante pentru o companie listată pe piaţă principală. Ne propunem venituri de 100 de milioane de euro în următorii cinci ani, chiar şi mai devreme dacă reuşim să identificăm companii locale inovatoare care doresc să se alăture grupului nostru. Rămânem dedicaţi să utilizăm activ mecanismele de finanţare oferite de pieţele de capital pentru a construi, împreună cu investitorii de la BVB, un jucător IT de referinţă pe piaţa tehnologică a Europei Centrale şi de Est”.

Astfel, Bittnet Systems devine primul emitent din sectorul IT prezent în Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, după ce a fost prima societate de IT care s-a listat la BVB, în piaţa AeRO, în data de 15 aprilie 2015.

La finalul primei şedinţe de tranzacţionare, Bittnet avea o capitalizare de 7,9 milioane lei (1,8 milioane euro), iar la finalul şedinţei bursiere de joi, 28 mai 2020, capitalizarea bursieră a fost de 181,3 milioane lei (37,4 milioane euro). În cei cinci ani pe AeRO, Bittnet a derulat mai multe runde de finanţare, prin majorări de capital şi emisiuni de obligaţiuni, în valoare cumulată de circa 57 milioane de lei. În prezent, pe SMT-ul BVB sunt listate patru emisiuni de obligaţiuni Bittnet în valoare cumulată de aproape 29 milioane lei.

Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, a spus: „Momentul promovării pe Piaţa Reglementată este asemenea majoratului, pentru că Bittnet a trecut de multe ori testul pieţei şi a atras sume importante de bani de la investitori. Acum, Bittnet este într-o nouă ligă, în care accesul la finanţare este şi mai facil, având în vedere că poate atrage bani şi de la investitorii instituţionali precum fondurile de pensii sau fondurile mutuale. Pe bursă există capital privat substanţial, doar fondurile private de pensii au active de aproximativ 14 miliarde euro, fondurile de investiţii locale alte 5,2 miliarde euro. De asemenea, o parte din depozitele populaţiei (aproximativ 50 miliarde euro) şi din activele investitorilor instituţionali internaţionali pe pieţe emergente şi de frontieră ( >700 miliarde euro) pot fi atrase prin piaţa de capital, prin crearea de oportunităţi atractive de investiţii. Cele 5,2 miliarde euro, cât cumulează finanţările prin acţiuni şi obligaţiuni din ultimii şapte ani de la BVB, şi interesul în creştere pentru bursă din mediul privat, demonstrează că piaţa de capital este un canal funcţional şi eficient de finanţare a companiilor româneşti dar şi a statului”.

Cristian Logofatu, cofondator Bittnet, a precizat: „În 2015, piaţa de capital locală era formată aproape exclusiv din companii cu monopoluri stabile, care plătesc dividende solide. Suntem bucuroşi că, în ultimii cinci ani, am putut arăta că Bursa de Valori Bucureşti poate funcţiona şi pentru companii antreprenoriale dinamice şi cu potenţial mare de dezvoltare. Datorită încrederii investitorilor noştri am reuşit să creştem cifra de afaceri la o rată compusă (CAGR) de 65% în ultimii cinci ani, depăşind promisiunea făcută la listare. Odată cu începerea acestui nou capitol pe Piaţa Principală a BVB, suntem entuziasmaţi să prezentăm şi altor investitori oportunitatea de a-şi diversifica portofoliul, investind într-o companie de IT foarte lichidă şi dinamică.”

Şedinţa din 28 mai a fost ultima în care acţiunile Bittnet au mai putut fi tranzacţionate pe piaţă AeRO, pentru ca în zilele de 29 mai şi 2 iunie să fie realizată decontarea ultimelor tranzacţii cu acţiunile societăţii pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare.

Cu un rulaj de 46,1 milioane lei în 2019, acţiunile Bittnet au fost cele mai lichide acţiuni din piaţa AeRO şi, totodată, s-au plasat pe locul 17 în topul celor mai tranzacţionate acţiuni din ambele pieţe ale BVB, unde sunt listate aproape 400 de companii. La finalul anului trecut, Bittnet avea peste 1.400 de acţionari şi 700 de obligatari.

Societatea Bittnet a fost înfiinţată în 2007 în Bucureşti, de către fraţii Mihai şi Cristian Logofatu, oferind training IT şi soluţii IT în ţară şi în străinătate. În prezent, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions şi Equatorial Gaming.

Afacerile consolidate ale companiilor din grupul Bittnet au crescut cu mai mult de 100% în 2019, atingând valoarea de 99,8 milioane lei. Profitul operaţional a crescut cu 60% faţă de 2018, până la 2,1 milioane lei, iar cashflow-ul operaţional a depăşit valoarea de 8 milioane lei.

incertitudinea-pluteste-inca-in-ce-priveste-noul-sezon-competitional

Incertitudinea plutește încă în ce privește noul sezon competițional

0
Echipa CSM Suceava face parte, din nou, din seria de vest a campionatului Diviziei A2 de volei masculin. Sucevenii s-au obișnuit oarecum să...
inotatorii-suceveni-pornesc-cu-handicap-la-campionatele-nationale

Înotătorii suceveni pornesc cu handicap la Campionatele Naționale

0
La finele săptămânii viitoare, la București în bazinul complexului ”Lia Manoliu”, în aer liber, vor avea loc Campionatele Naționale de Înot pentru toate...
afganistan-57-de-militari-afgani-au-murit,-iar-alti-zeci-au-fost-raniti,-in-urma-conflictelor-armate-cu-talibanii,-de-noaptea-trecuta-cele-mai-violente-confruntari-de-la-reluarea-discutiilor-pentru-pace.

Afganistan. 57 de militari afgani au murit, iar alți zeci au fost răniți, în...

0
Atacuri ale talibanilor au avut loc în mai multe provincii: Uruzgan, Balkh, Maidan Wardak sau Kunduz. În Uruzgan, 24 de militari afgani și-au pierdut viața...
sua-valoarea-neta-a-gospodariilor-a-revenit-la-nivelul-dinainte-de-pandemie-in-al-doilea-trimestru,-sustinuta-de-revenirea-burselor,-care-a-stimulat-veniturile-americanilor.

SUA. Valoarea netă a gospodăriilor a revenit la nivelul dinainte de pandemie în al...

0
Rezerva Federală a raportat că valoarea netă a gospodăriilor a crescut cu 7.600 de miliarde de dolari (6,8%), până la 119.000 de miliarde de...
italia-cetatenii-au-votat-in-favoarea-reducerii-numarului-de-parlamentari-la-600-de-la-945,-la-referendumul-ce-a-avut-loc-duminica,-potrivit-exit-pollurilor.

Italia. Cetățenii au votat în favoarea reducerii numărului de parlamentari la 600 de la...

0
Între 60 și 64% dintre alegători au aprobat propunerea, transmit sondajele de la ieșirea de la urne. Rezultatele finale vor fi publicate până la...

Related News

Incertitudinea plutește încă în ce privește noul sezon competițional

Echipa CSM Suceava face parte, din nou, din seria de vest a campionatului Diviziei A2 de volei masculin. Sucevenii s-au obișnuit oarecum să...

Înotătorii suceveni pornesc cu handicap la Campionatele Naționale

La finele săptămânii viitoare, la București în bazinul complexului ”Lia Manoliu”, în aer liber, vor avea loc Campionatele Naționale de Înot pentru toate...

Afganistan. 57 de militari afgani au murit, iar alți zeci au fost răniți, în urma conflictelor armate cu talibanii, de noaptea trecută. Cele mai...

Atacuri ale talibanilor au avut loc în mai multe provincii: Uruzgan, Balkh, Maidan Wardak sau Kunduz. În Uruzgan, 24 de militari afgani și-au pierdut viața...

SUA. Valoarea netă a gospodăriilor a revenit la nivelul dinainte de pandemie în al doilea trimestru, susținută de revenirea burselor, care a stimulat veniturile...

Rezerva Federală a raportat că valoarea netă a gospodăriilor a crescut cu 7.600 de miliarde de dolari (6,8%), până la 119.000 de miliarde de...

Italia. Cetățenii au votat în favoarea reducerii numărului de parlamentari la 600 de la 945, la referendumul ce a avut loc duminică, potrivit exit-pollurilor.

Între 60 și 64% dintre alegători au aprobat propunerea, transmit sondajele de la ieșirea de la urne. Rezultatele finale vor fi publicate până la...