Într-un mediu economic din ce în ce mai imprevizibil educația financiară ne ține pe lina de plutire

actualitate-–

Se întâmplă din ce în ce mai des să ne aflăm în situații financiare greu de gestionat. Imprevizibilitatea din mediul economic, dorințele din ce în ce mai mari pe care le avem dar și faptul că de multe ori tratăm problemele financiare cu multă lipsă de responsabilitate sunt doar câteva dintre motivele pentru care se întâmplă din ce în ce mai des să ne confruntăm cu probleme financiare. Acestea trebuie să fie gestionate cu maximă atenție pentru că ne pot afecta din punct de vedere financiar viitorul. Cred că nici unul dintre noi nu își dorește să se înhame la un credit care trebuie să fie rambursat într-o perioadă foarte lungă de timp. Cu toate acestea există din ce în ce mai multe astfel de situații. Lipsa informațiilor financiare dar și tratarea cu neseriozitate a situației sunt cele mai importante motive pentru care o parte din oameni ajung în situația în care sunt obligați ca pentru o perioadă foarte lungă de timp să plătească rate la instituții financiare bancare sau nebancare.

La ce ajută educația financiară?

Educația financiară ne ajută să luăm cele mai eficiente decizii atunci când trebuie să contractăm un credit sau când acesta este din ce în ce mai greu de rambursat. Răspunsurile oferite de către specialiștii care lucrează în cadrul CSALB trebuie să fie citite de către un număr foarte mare de persoane pentru că acestea oferă toate informațiile de care fiecare dintre noi avem nevoie pentru a putea lua cele mai bune decizii din punct de vedere financiar. Acestea pot fi citite prin accesarea secțiunii de educație financiară existentă pe site-ul instituției. Citind informațiile postate în cadrul acestui site aflăm că există ”o campanie de educație financiară susținută de către CSALB. Acolo unde negociezi cu banca”. Prin intermediul acestei campanii oamenii află tot ceea ce trebuie să știe pentru a se putea feri de abuzurile comise de către unele instituții financiare bancare sau nebancare. Educația financiară și în special educația financiară oferită de către o echipă de oameni specialiști, așa cum sunt cei care lucrează în cadrul CSALB ne oferă o serie de beneficii. Câteva dintre cele mai importante sunt următoarele:

  • Ne oferă posibilitatea de a ne putea descurca din punct de vedere financiar chiar dacă ne așteaptă un viitor care din punct de vedere financiar este foarte imprevizibil.
  • Ne oferă liniștea de care avem nevoie pentru a putea trăi în cele mai frumoase condiții.
  • Ne oferă posibilitatea de a putea scăpa de un stres care de la o zi la alta devine din ce în ce mai accentuat.

Așadar, imprevizibilitatea economică cu care se confruntă și țara noastră nu trebuie să ne descurajeze din nici un punct de vedere. Trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru a ne putea dezvolta cât mai bine atât din punct de vedere personal cât și din punct de vedere profesional. Apelarea la specialiștii care lucrează în cadrul CSALB este una dintre acțiunile care trebuie să fie întreprinse pentru a putea cunoaște cât mai multe informații despre tot ceea ce înseamnă educație financiară. De asemenea, aceștia pot fi contactați și pentru soluționarea litigiilor avute cu instituțiile financiare bancare sau nebancare.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.