Jurgen Klopp a dezvăluit motivul pentru care Liverpool a fost eliminată de Atletico

FC Liverpool a ratat șansa de a-și apăra trofeul UEFA Champions League după ce englezii au fost eliminați de Atletico Madrid într-un retur dramatic pe Anfield Road.

Update: Carlo Ancelotti (60 de ani), antrenorul lui Everton (Premier League), este convins că pandemia de coronavirus va schimba lumea fotbalului. Tehnicianul italian a declarat că Jurgen Klopp (antrenorul lui Liverpool) i-a spus că “disputarea meciului Liverpool vs Atletico Madrid (pe 11 martie) în aceste condiții a fost un act criminal”.

“Trăim niște vremuri cu care nu eram obișnuiți și care ne vor schimba profund. Sper că asta ne va schimba pe toți, începând cu fotbalul. Economia se va schimba la toate nivelurile. Drepturile TV vor valora mai puțin, jucătorii și antrenorii vor câștiga mult mai puțin, biletele vor costa mai puțin, deoarece oamenii vor avea mai puțini bani. Să ne pregătim pentru o contracție generală”, a declarat Carlo Ancelotti pentru Corriere dello Sport, citat de L’Equipe.

“Klopp mi-a spus că disputarea meciului Liverpool-Atlético în aceste condiții a fost un act criminal”

“Pe primul loc este sănătatea, toate celelalte sunt secundare. Klopp (antrenorul lui Liverpool) mi-a spus că disputarea meciului Liverpool-Atlético de Madrid (2-3 după prelungiri, pe 11 martie, în manșa a doua a optimilor Champions League) în aceste condiții a fost un act criminal”, a dezvăluit Ancelotti.

“Fotbalul este ultima dintre preocupările mele, dacă putem încheia sezonul, este bine, dacă nu, amin. Este o prostie să spui că va fi nevoie de trei săptămâni de pregătire. Este o glumă. Pregătirea este un mit fals. Vara, după opt zile, călătorim deja în Orient sau în Statele Unite. Ne antrenăm în timp ce jucăm. Important este ca data reluării să fie aceeași pentru toată lumea”, a precizat antrenorul lui Everton.

“Apa din laguna Veneției nu a fost niciodată atât de limpede și curată, aerul s-a schimbat, străzile goale sunt spectaculoase, ar fi fost cu adevărat frumos dacă nu ar fi depins de pandemie, dacă prețul plătit nu ar fi fost viețile spulberate ale mii de oameni. Este un fel de rebeliune a Pământului împotriva Omului. Și dacă explodează și internetul, am reușit. Nu mai fiți sclavii smartphone-urilor și reveniți la relațiile personale”, a mai spus tehnicianul italian.

Cormoranii au pierdut meciul tur, 1-0 la Madrid, în momentul când epidemia cu coronavirus nu făcea ravagii în Europa. Din acel moment, Liverpool a intrat într-o pasă neagră – în următoarea perioadă a suferit prima înfrângere în campionat și a fost eliminată din Cupa Angliei.

Jurgen Klopp a explicat motivul pentru care echipa sa nu a mai fost la fel de concentrată la fotbal. “Toată lumea vorbea deja despre coronavirus, am încercat să alungăm neliniștile, dar mintea fiecăruia se îndrepta în altă parte.  A fost ciudat să ne pregătim pentru meciuri, la Madrid se vorbea despre închiderea școlilor și a universităților. De obicei, mă pot detașa de ce se petrece în jur, pot construi bariere ca să pregătesc un meci, dar atunci mi-a venit foarte greu,” a precizat managerul german.

Spaniolii, acuzaţi că au adus coronavirus la Liverpool: “Au venit 3.000 de inşi care ne vor îmbolnăvi”

Partida dintre Liverpool şi Atletico i-a dezamăgit teribil pe fanii cormoranilor – deţinătoarea trofeului a fost eliminată în optimi după ce a fost aproape de a trece de echipa lui Diego Simeone. După meci, englezii au mai găsit un motiv de supărare.

În oraş au fost raportate 10 cazuri de coronavirus, dar un expert în sănătate publică trage un semnal de alarmă după confruntarea de pe Anfield. Profesorul John Ashton, fost director al Direcţiei Sanitare din Liverpool, crede că autorităţile locale au comis o eroare imensă permiţând accesul fanilor madrileni.  “Îmi vine să-mi smulg părul din cap! La Madrid nu se mai joacă fotbal deloc, iar noi primim în oraş 3000 de suporteri de acolo. S-au plimbat prin tot oraşul, au mers prin baruri. Sunt convins că unii dintre ei sunt purtători de coronavirus şi vom avea oameni bolnavi în Liverpool din acest motiv.  Cred că am tratat superficial situaţia – dacă epidemia se va extinde nu vom avea suficiente locuri în spitale,” a declarat acesta într-o intervenţie la BBC.

Sursa foto: sport

Sursa stire mondonews.ro

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.