La ce poate fi folosită telematica?

Telematica, rod al descoperirilor științifice din domeniul telecomunicațiilor și informaticii, poate fi considerată extrem de eficientă, mai ales dacă se are în vedere domeniul său de aplicare. Sau mai bine zis, domeniile de aplicare, deoarece telematica poate fi utilizată în atâtea domenii și atâtea sectoare ale vieții, încât se poate spune că eficiența sa este extrem de crescută, iar avantajele pe care le oferă aceasta nu pot fi trecute cu vederea.

Care sunt caracteristicile sistemelor telematice?

Vehiculele care sunt echipate cu sisteme telematice, sunt de fapt prevăzute cu dispozitive a căror urmărire se face prin GPS, acestea transmițând poziția acestora și alte date importante unui operator central. Furnizorii care pun la dispoziție astfel de produse sunt numeroși, unul dintre cele mai recunoscute nume în acest domeniu fiind GPSWOX. Alegerea unui sistem potrivit pentru urmărirea flotei de vehicule este extrem de importantă, mai ales că aceste sisteme pot varia de la simple aplicații pe telefon până la sisteme sofisticate, de o complexitate crescută, utilizate pentru o eficientizare crescută a flotei de vehicule.

Care sunt avantajele telematicii?

Un sistem telematic precum trackingfox.com poate prezenta cele mai mari avantaje. Este vorba despre gestionarea serviciilor și gestionarea șoferilor prin urmărirea în timp real, despre reducerea unor riscuri, dat fiind că aceste sisteme ajută la ținerea evidenței nevoilor de întreținere a vehiculelor, despre menținerea unor costuri joase, despre creșterea productivității și a vizibilității, despre menținerea unor vehicule într-o stare de funcționare foarte bună, respectiv despre îmbunătățirea serviciilor oferite clienților. Prin simpla colectare și transmitere a unor date pot fi îmbunătățite vehiculele și pot fi anticipate diverse riscuri, iar prin feedback-ul permanent pe care managerul de flotă îl primește, acesta are posibilitatea de a gestiona mai ușor instrumentele de lucru în vederea creșterii producției.

În ce domenii sunt aplicabile sistemele telematice?

Specialiștii au identificat șase domenii esențiale în care telematica ar fi extrem de eficientă. Este vorba despre domeniul productivității, despre domeniul siguranței, cel la optimizării flotelor, domeniul conformității, domeniul integrării, respectiv domeniul sustenabilității.

În ceea ce privește productivitatea, este notabilă îmbunătățirea adusă în serviciile oferite clienților, dat fiind că sunt utilizate sisteme de urmărire GPS care transmit în timp real date despre rapoartele de călătorie, instrumentele de expediere, instrumentele de rutare.

Nu numai asupra siguranței vehiculului are efecte benefice sistemul telematic, ci și asupra siguranței șoferului, fiind raportate riscurile și comportamentul șoferului și fiind notificate coliziunile. De asemenea, este de remarcat și posibilitatea de a localiza un vehicul furat cu ajutorul acestui sistem, ceea ce aduce un plus siguranței vehiculului.

Flota poate fi optimizată prin utilizarea unui sistem de acest fel pentru că vehiculele pot fi întreținute mult mai bine și pot fi diagnosticate de la distanță sau poate fi gestionat combustibilul prin urmărirea unor obiceiuri proaste sau nedorite ale șoferului.

La nivel general, un astfel de sistem ajută, prin tot ceea ce face, în domeniul sustenabilității, fiind un factor important al reducerii impactului negativ asupra mediului, respectiv impactul emisiilor de carbon ale flotei.

De asemenea, sistemele telematice pot ajuta și clienții în relația pe care o creează cu companiile de asigurări, acestea ajutând în caz de accidente nedorite pentru exemplificare sau susținerea  nevinovăției.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.