Probiotice si prebiotice – definitii si beneficii

Nu este nevoie neaparat de probiotice din suplimentele alimentare pentru un organism sanatos. Insa, aceste microorgansime vin in ajutorul probioticelor care exista in mod natural in intestin, imbunatatind digestia si oferind protectie impotriva bacteriilor daunatoare.

Probioticele sunt alimente bio ieftine sau suplimente bio care contin microorganisme vii destinate sa mentina sau sa imbunatateasca bacteriile “bune” din organism. Probioticele din intestin refac flora intestinala si imbunatatesc activitatea sistemului digestiv, ajutand la buna functionare a organismului. De obicei, gasesti probiotice in iaurturi, sucur si bauturi din soia, lapte fermentat si nefermentat, chefir, varza acra, muraturi, etc.

Prebioticele sunt alimente bio bogate in fibre, care actioneaza ca hrana pentru miclofora umana. Prebioticele sunt carbohidrati pe care organismul nu ii poate digera si sunt utilizate cu intentia de a imbunatati echilibrul probioticelor. Prebioticele se gasesc in cereale integrale, banane, ceapa, usturoi, sparanghel, praz, frunze de papadie, etc.

Beneficiilor probioticelor si prebioticelor:

  • probioticele transporta mancarea catre stomac
  • probioticele ajuta la tratarea sindromului de colon iritabil
  • probioticele ajuta la tratarea bolii inflamatorii intestinale
  • probioticele ajuta la tratarea diareei infectioase
  • probioticele ajuta la tratarea infectiilor vaginale si la tratarea infectiilor ale tractului urinar

Efectele adverse pentru probiotice bio si prebiotice sunt rare. Cere sfatul medicului daca ai in vedere sa iei suplimente alimentare bio pe baza de probiotice sau prebiotice.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.