Rutina de îngrijire a pielii: TOP 5 lucruri ce nu trebuie să-ți lipsească

Îngrijirea pielii trebuie să facă parte din obiceiurile tale de zi cu zi, însă nu mereu se întâmplă acest lucru. Fie omiți acest lucru pentru că nu ai destul timp, fie nu ți se pare extrem de important. Însă dacă îți dorești ca tenul tău să arate mereu hidratat și luminos, e necesar ca în fiecare dimineață și în fiecare seară să-ți acorzi 10 minute pentru a-ți răsfăța pielea. 

Iată cei mai importanți 5 pași pe care trebuie să-i respecți, atât dimineața, cât și seara: 

1.     Curățarea

Înainte de a aplica orice produs pe tenul tău, primul pas pe care trebuie să-l faci este să îți cureți într-un mod adecvat pielea. Așa că, dacă ai folosit machiaj pe timpul zilei, asigură-te că utilizezi prima dată un demachiant potrivit pentru a elimina produsele de pe ten, iar mai apoi pentru a curăța în profunzime apelează la un cleanser. Pentru a avea rezultate cât mai bune, dar și pentru a fi sigură că nu îți vei irita tenul, utilizează produse adaptate tipului tău de ten. 

2.     Aplicarea tonerului 

Dacă îți dorești ca rutina ta să fie cât mai benefică, atunci din aceasta nu trebuie să lipsească tonerul. Acesta are rolul de a pregăti pielea pentru aplicarea cremelor și a serumurilor. Așa că, imediat după ce ai terminat cu partea de curățare, atât dimineața, cât și seara, cu ajutorul unei dischete demachiante aplică tonerul pe față și pe gât. Lasă-l să acționeze câteva secunde, iar mai apoi treci la pasul următor. 

3.     Hidratarea

Dacă vrei să ai un ten cât se poate de luminos, atunci acesta trebuie să fie hidratată constant, în funcție de particularitățile tenului tău. Optează pentru creme ce nu conțin parfum și alcool, fiind cele mai benefice pentru piele. Aplicarea machiajului sau a cremelor colorante precum Youth Lab cc cream, de pe 24beauty.ro, pe un ten hidratat va fi mai ușoară, iar aspectul final mult mai plăcut.  

4.     Cremă de protecție solară

Poate una dintre cele mai importante etape este aplicarea cremei cu protecție solară pe întreaga față, dar și pe gât și decolteu. Acesta este recunoscută pentru beneficiile pe care le are împotriva îmbătrânirii tenului, dar și pentru protecția pe care o oferă împotriva arsurilor solare și a petelor pigmentare. Optează pentru o cremă cu factor de protecție ridicat, precum 50 sau chiar 50+. 

5.     Exfolierea tenului

Exfolierea este un proces necesar pielii, prin care se elimină celulele moarte și care ajută le regenerarea acesteia. Astfel, pentru a reuși să ai o piele netedă și luminoasă, asigură-te că folosești o dată pe săptămână un scrub de față, adaptat tipului tău de piele, astfel încât să nu o iriți. 

În concluzie, pentru o rutină de îngrijire a pielii eficientă, nu trebuie să-ți lipsească aceste trei elemente cheie: curățarea corectă, hidratarea adecvată și exfolierea regulată. Adoptarea unei astfel de rutine te va ajuta să obții o piele sănătoasă, strălucitoare și cu un aspect tânăr. Asigură-te că alegi produsele potrivite pentru tipul tău de ten și acordă-i pielii tale atenția și dragostea pe care o merită.

 Sursa foto: pexels.com

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.