Se apropie iarna. Nimic îngrijorător pentru cei care și-au izolat casa cu Spumă Poliuretanică
Când sezonul rece se apropie, unele persoane ies din relaxarea verii și realizează că a lor casă este insuficient pregătită pentru a constitui un cămin primitor pe timp de iarnă, mai ales când este ger afară. Cine și-a izolat deja locuința cu spumă poliuretanică stă relaxat, însă ceilalți ar face bine să se intereseze de spumă chiar azi, a citi acest articol fiind primul pas concret în această direcție.
Când a devenit cunoscută spuma poliuretanică
Cine auzise de spumă poliuretanică acum douăzeci de ani? Puțină lume în România, deși destul de multă lume în țările mai dezvoltate economic, orientate mai mult către noutățile tehnologice în construcții. Desigur, nici proprietățile spumei nu erau atât de bune ca astăzi, deși erau totuși un plus.
Acum zece ani auziseră mulți români de spuma poliuretanică, deși își izolau locuințele tot cu vată minerală, polistiren, celuloză ș.a.m.d., întrucât spuma izolatoare se găsea mai greu și era (considerată) mult prea scumpă pentru o simplă(?) izolație termică.
Din fericire pentru căutătorii de confort termic, de câțiva ani încoace spuma este un material izolator cunoscut în toată țara (grație eforturilor de popularizare făcute de firmele specializate, mai nou înființate) și aleasă pentru lucrările de izolare termică de multe persoane care au înțeles că spuma este un material-minune în izolații. Toți cei care și-au izolat casa cu spumă sunt calmi la ideea că vine iarna, întrucât știu ce izolație eficientă au aplicat.
Ce spun experții în izolații cu spumă
O firmă cu expertiză pe spumă, Isoterm, îți poate menționa câteva motive puternice pentru care să alegi izolația cu spumă poliuretanică. Tot aceasta a publicat zeci de mii de cuvinte prin care a întors subiectul pe toate fețele și a explicat fiecare caracteristică și fiecare avantaj folosind un vocabular ușor de urmărit de către cei neinițiați, care abia descoperă spuma și află ce o face specială.
Special la ea este că are un coeficient de conductivitate termică foarte scăzut – însemnând că lasă foarte, foarte puțină căldură să iasă din casă, iar faptul că se aplică în straturi uniforme pe fiecare centimetru de suprafață o face să nu permită zone prin care căldura să scape ușor – așa cum se întâmplă mereu cu orice alt material izolator de pe piață, oricât de bine l-ai monta și l-ai prinde. Însuși faptul că spuma poliuretanică se pulverizează pe suprafața de izolat, fără să fie prinsă în dibluri sau susținută de cadru, îi oferă un mare avantaj.
Spuma izolatoare se poate produce în două variante: cea cu celulă deschisă, de densitate comparabilă cu a celorlalte materiale izolatoare de pe piață, și cea cu celulă închisă, chiar și de cinci ori mai densă! Nu este cazul să te încarci acum cu informația că celula închisă se împarte, la rândul ei, în clase, de la CCC1 la CCC4 – cei de la Isoterm știu precis ce este spuma poliuretanică și tocmai de aceea e firma solicitată de românii ce vor și ei să stea fără griji la auzul veștii că… vine iarna.