Semineu sau soba? Care e dispozitivul potrivit pentru locuinta ta?

Cand vine timpul sa iei o decizie intre un semineu pe lemne si o soba pe lemne pentru caminul tau, s-ar putea sa te confrunti cu putina nesiguranta privind alegere potrivita. Multi considera ca cele doua tipuri de sisteme termice funcționează la fel, indeplinesc acelasi scop, insa arata putin diferit. Noi suntem aici sa iti spunem ca nu e intocmai asa si sa-ti dezvaluim principalele diferente intre un semineu si o soba!

  1. Dimensiunile pe care le prezinta

Daca te gandesti la dimensiuni si la spatiul pe care il ai la dispozitie pentru amplasarea sistemului termic, trebuie sa stii ca un semineu este mai mare decat o soba. Acesta presupune o constructie cu mai multe elemente componente si o arhitectura mai aparte, adaptata la preferintele si nevoile tale. In schimb, soba este mai mica, este un produs de sine statator, si nu necesita prea mult spatiu.

alt-text: Focar semineu pe lemne premium, de dimensiuni mari, amplasat in holul unei case.

  • Aspectul exterior

Designul poate juca de asemenea un rol important in decizia pe care urmeaza sa o iei, iar acesta difera de la un semineu la o soba. Semineul prezinta un aspect mai impresionant, devenind in cel mai scurt timp atractia principala a incaperii unde este amplasat. Acesta contine, in cele mai multe cazuri, elemente decorative specifice unui anumit stil decorativ: clasic, modern, elegant sau rustic. Soba pe lemne, in schimb, vine cu un design mai simplificat, insa poate fi prevazuta cu anumite elemente decorative care poate eleva intregul interior. In catalogul PE FOC poti descoperi o multime de modele sobe diferite si unice, in stil clasic sau modern, si care pot fi incorporate in orice tip de design interior.

alt-text: Soba pe lemne din fonta, cu elemente decorative in stil clasic la exterior, pozitionata in livingul unei locuinte.

  • Investitia financiara

Din punct de vedere al investitiei necesare, constructia unui semineu presupune o cheltuiala mai mare decat achizitionarea unei sobe pe lemne. Cu toate acestea, daca vrei sa te bucuri de frumusetea unui semineu in locuinta ta la casa sau la bloc, exista si alternative mai ieftine, cum ar fi un semineu decorativ. Aceste dispozitive sunt perfecte pentru proprietarii care nu cauta un randament termic inalt al dispozitivului de incalzire, ci prefera un semineu pentru atmosfera pe care o creeaza la interior. PE FOC iti ofera o gama generoasa de seminee decorative pe bioetanol, electrice sau pe gaz, cu posibilitate de amplasare pe colt sau construcție in rigips.

alt-text: Semineu pe bioetanol, tip portal, in stil clasic, pozitionat intr-un living la apartament.

Speram ca aceste trei aspecte sa in a face alegerea potrivita dintre un semineu si o soba. Oricare ar fi decizia ta, cel mai important este sa optezi pentru produse de calitate si cu o durabilitate garantata in timp. Alege din multimea de modele de sobe si seminee din catalogul PE FOC, si ai parte de consultanta gratuita la orice produs de interes, precum si de transport asigurat la tine acasa. (P)

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.