Tehnologia din spatele ferestrelor termopan cu sticla tripla

Probabil cunoști beneficiile ferestrelor cu geam termopan, dar înțelegi știința din spatele lor? În acest articol, îți vom spune despre cele cinci componente esențiale ale ferestrelor cu geam termopan și cum funcționează împreună.

De-a lungul anilor, tocurile pentru ferestre au fost realizate din lemn, aluminiu și fibră de sticlă, dar astăzi unele dintre cele mai bune ferestre cu geam termopan vin cu rame din PVC. PVC este un material remarcabil pentru ramele ferestrelor termopan, deoarece este excepțional de puternic și rezistent la intemperii. PVC crește securitatea caselor și a afacerilor prin durabilitatea sa și funcționează eficient ani de zile datorită rezistenței sale la soare și ploaie.

Ferestrele cu geam triplu își câștigă numele datorită faptului că au trei foi de sticlă. O fereastră cu doua foi de sticlă încetinește transferul de căldură între un mediu interior și cel exterior, eliminând în același timp unele unde sonore. Instalarea a trei foi de sticlă într-o fereastră dublează izolația pe care o oferă fereastra și cantitatea de zgomot pe care o filtrează.

O bagheta distantier, este un cadru gol continuu care separă cele foile de sticlă. Majoritatea barelor distanțiere sunt fabricate dintr-o poliamida si se mai numesc baghete calde. In trecut se foloseau baghete de aluminiu care sunt mult mai reci si care mentineau frigul intre foile de sticla.

Bagheta distantier  a ferestrei este realizata dintr-un material compozit, termoplastic acesta nu este un bun conductor termic, izolând mai bine marginea gemului termopan.  Acest lucru împiedică formarea condensului și formarea de aburi între geamurile ferestrei.

Spatiul dintre foile de sticla este umplut cu gaz izolator pentru a oferi ferestrei încă un strat vital de izolație.

Înainte să fie umplută cu gaz izolator, tot aerul ambiental este îndepărtat din cavitatea ferestrei pentru a elimina umiditatea și apoi este pompat argon sau aer deshidratat. Gazul izolator dintr-o fereastră cu geam dublu crește semnificativ eficiența energetică a ferestrei și capacitatea acesteia de a bloca undele sonore.

Ferestrele termopan au două sigilii importante. Garnitura primară este plasată peste bagheta distantier și între cele trei foi de sticlă. Această mod de etanșare este responsabil pentru menținerea gazului izolator și a umidității în afara cavității ferestrei.

Al doilea mod de etanșare merge complet în jurul unității ferestrei. Acesta ajută la menținerea tuturor componentelor împreună și previne infiltrarea curenților de aer în jurul ferestrei odată ce este instalată.

Beneficiile ferestrelor cu geam termopan nu sunt doar un moft. Ele derivă din tehnologia de fabricare a ferestrelor termopan și sunt adevărate avantaje față de ferestrele clasice.

HELIOS te invita in showroom-urile sale de ferestre si usi termopan din Baia Mare, Cluj-Napoca si Sighetu Marmatiei, care îți oferă o gamă largă de astfel de produse, fabricate din materiale de calitate, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră.

Explorează gama de geamuri termopan marca HELIOS în showroomul virtual sau inspiră-te din proiectele finalizate pe ferestrehelios.ro.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.