TOP 7 plante pe care să le plantezi în curtea ta în această primăvară

Primăvara este o perioadă fantastică pentru a planta vegetație nouă în curte. Aerul proaspăt, soarele și temperaturile moderate sunt ideale pentru a crește noi plante. Dacă ești în căutarea frumuseții in propria curte în această primăvară, ia în considerare aceste 7 tipuri de plante.

Vezi ce plante poți achiziționa

  1. Laurul englezesc

Laurul englezesc este un arbust clasic veșnic verde, care poate crește până la 6 metri înălțime dacă nu este tăiat. Această plantă este o alegere excelentă pentru gardul viu, pentru protecție și pentru a oferi un fundal luxuriant pentru plantele cu flori. Laurul englezesc este, de asemenea, o plantă care necesită puțină întreținere, ceea ce o face perfectă pentru grădinarii care doresc să adauge puțină verdeață fără să petreacă prea mult timp îngrijind-o. Poți comanda chiar acum un laur englezesc de pe verdena.ro și, cu siguranță, te vei îndrăgosti de această plantă veșnic verde!

  1. Azalee

Dacă vrei o pată de culoare în curtea ta, atunci azaleea este exact ceea ce cauți! Azaleea este unul dintre cei mai populari arbuști cu flori din America de Nord. Acestea produc ciorchini de flori frumoase în nuanțe de roz, roșu, violet și alb. Planta se dezvoltă la umbră parțială și în soluri acide, ceea ce le face ideale pentru grădinile de pădure și peisajele cu sol acid!

  1. Liliac

Liliacul este și va fi o plantă extrem de frumoasă, cu un miros îmbietor. Este un arbust popular care înflorește primăvara și care produce flori parfumate de culoare purpurie, roz și albă. Aceste plante preferă solul bine drenat și soarele deplin. Este important să ai în vedere că liliacul trebuie să primească 6 ore de soare pe zi, deci alege un loc în curte în care acest lucru va fi posibil!

  1. Hortensii

Hortensia este un arbust versatil care produce buchete mari de flori în nuanțe de roz, albastru, alb și violet. Preferă umbra parțială și solul umed, de aceea sunt  ideale pentru un spațiu din curtea ta care este parțial umbrit pe timpul zilei.

  1. Narcise

Narcisele sunt un bulb popular cu flori de primăvară care produc flori vesele de culoare galbenă și albă. Acești bulbi sunt ușor de plantat și se vor naturaliza în scurt timp. Dacă le vei planta în această primăvară, nu îți face griji, în circa 4 săptămâni te vei putea bucura de ele.

  1. Hosta

Hostasul este o alegere populară pentru grădinarii care doresc să adauge puțină verdeață într-un loc umbros din curtea lor. Aceste plante produc frunze mari și luxuriante în nuanțe de verde, albastru și auriu, iar unele soiuri produc și flori. Dacă o vei achiziționa, trebuie să ai în vedere că o poți planta acum la început de primăvară sau la început de toamnă! 

  1. Crinul sălbatic

Crinul sălbatic sau Daylilies, este o plantă perenă versatilă care produce flori aspectuoase într-o gamă largă de culori, inclusiv galben, portocaliu, roz și roșu. Aceste plante preferă soarele deplin până la umbra parțială și un sol bine drenat. De preferat ar fi ca plantarea să aibă loc pe la jumătatea primăverii, când înghețul nu va fi atât de probabil!

În concluzie, există multe plante frumoase din care poți alege să le plantezi în curtea ta. Laurul englezesc, alături de azalee, liliac, hortensii, narcise, hosta și Daylilies, sunt toate alegeri excelente pentru a adăuga culoare, parfum și verdeață spațiului tău exterior!

Sursă foto: Unsplash.com

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.