Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic

Pielea noastra este zilnic expusa factorilor de risc, datorita contactului permanent pe care il avem cu mediul inconjurator. Astfel, pielea poate suferi diverse afectiuni datorate radiatiilor ultraviolete, poluarii, consumului de alcool sau stresului cotidian. Pentru a mentine elasticitatea pielii si prevenirea aparitiei ridurilor, tratamentele cu acid hialuronic sunt foarte des utilizate. Pielea devine neteda si tonica, iar prin injectari consecutive se obtine un efect de intinerire a pielii.

Acidul hialuronic este recunoscut pentru proprietatile sale benefice pentru piele, contribuind atat la hidratarea, cat si la redarea elasticitatii acesteia. Pentru ca proprietatile sale pot fi evidentiate si in cadrul unei rutine zilnice, este foarte des folosit si nu necesita pasi dificili pentru aplicarea pe piele.

1.      Ce este acidul hialuronic?

Cunoscut si sub numele de hialuronat, acidul hialuronic este o molecula aflata in testutul conjunctiv in organismul uman. Acesta este o molecula polizaharida si contribuie la mentinerea tesuturilor hidratate, iar o picatura de acid ar echivala cu sase litri de apa.

Pentru ca o data cu imbatranirea, nivelul de acid hialuronic din piele scade, este necesara efectuarea unor tratamente ce pot completa anumite lipsuri. Se spune ca acidul hialuronic se gaseste in cel putin 50% din nivelul pielii si mai ales la articulatii si ochi.

  1. Rolul acidului hialuronic

Acidul hialuronic se foloseste atat in cosmetica, cat si in medicina, in tratarea diverselor afectiuni. Datorita proprietatilor sale speciale de hidratare, crestere a elasticitatii pielii, cicatrizarea leziunilor si lubrifiarea cartilajelor, acesta este deseori folosit in diverse tratamente.

Pentru pacientii cu diverse probleme sanatate, precum probleme cu ochii, probleme cu caile respiratorii, la nivelul timpanului sau afectiuni de tipul osteoparozei, acidul hialuronic poate amortiza socurile din articulatii sau repara anumite membrane. Din acest motiv este atent utilizat in diverse scopuri, de la tratarea arsurilor, pana la aerosoli pe baza de acid hialuronic.

La nivelul tratamentelor cosmetice, acidul hialuronic este recunoscut pentru eficienta in tratamente si se aplica fie prin fiole, seruri, fie prin creme sau injectari. Cele mai multe femei apeleaza la efectele acestei molecule dupa varsta de 25 de ani, cand pielea incepe sa imbatraneasca, sa se usuce sau are un aspect deformat. Astfel, cine doreste sa isi refaca pometii, barbia sau linia maxilarului apeleaza cu incredere la un astfel de tratament. Remodelarea buzelor este una dintre cele mai frecvente nevoi ale femeilor si augmentarea acestora se face tot cu acidul hialuronic.

  1. Tratament riduri cu acid hialuronic

Pentru ca unele dintre cele mai neplacute efecte ale imbatranirii sunt ridurile, tratamentul cu acid hialuronic are efecte miraculoase, iar din acest punct de vedere exista o serie de posibilitati la care oricine poate apela. O varianta de tratament foarte des intalnita este injectarea in perioade bine definite, pentru ca pielea sa isi reia elasticiatatea. O procedura de injectare dureaza pana la 20 de minute si se efectueaza dupa aplicarea unei creme anestezice. Se recomanda efectuarea mai multor injectari din timp in timp, pentru ca dupa fiecare sedinta se obtine un efect temporar. La ora actuala exista diverse posibilitati de tratament, in functie de tipul de acid hialuronic injectat si de reactia organismului. Cu toate acestea, se recomanda evitarea unui tratament dupa un peeling facial sau dupa o terapie cu laser, deoarece acesta poate fi daunator organismului.

In Romania exista posibilitatea efectuarii unui tratament cu acid hialuronic la „Clinica Zone Medical Estet”, apeland la serviciile si indrumarea Dr. Eugen Turcu. Acesta este medic primar in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva si este membru al Societatii Romane de Chirurgie Estetica si al Asociatiei Chirurgilor Plasticienti din Romania. Experienta sa de peste 23 de ani in domeniul chirurgiei plastice il recomanda pentru diverse tratamente cosmetice, atat in tara, cat si in strainatate. Pentru efectuarea unui tratament riduri cu acid hialuronic, clinica pune la dispozitia clientilor o serie de proceduri asociate, de la lifting facial, la blefaroplastie, peeling chimic, lipofilling facial si bioremodelare faciala.

  1. Reguli inaintea oricarei interventii cu acid hialuronic

Chiar daca tratamentul injectabil dureaza maxim 20 de minute, este necesara respectarea unor conditii inaintea aplicarii acestuia. Mai intai fata trebuie dezinfectata, spalata, iar orice infectie localizata trebuie luata in calcul inaintea inceperii tratamentului. Se recomanda si investigarea istoricului tratamentelor efectuate pana in prezent, precum si intreruperea oricarui tratament cu antiinflamatorii nesteroidiene sau antiagregante cu cel putin7 zile inainte de tratament.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.