Usi automate antifoc – pentru un plus de siguranta in fata incendiilor

Fie ca suntem in locuinta personala, fie ca suntem la birou, fie ca ne aflam intr-un spatiu comercial, fara doar si poate ca fiecare dintre noi ar trebui sa fim constienti de faptul ca exista oricand riscul de a fi expusi unui incendiu. Pornind de la faptul ca riscul la incendiu este unul dintre cele mai mari riscuri la adresa vietilor omenesti si la adresa bunurilor materiale din diferite imobile, exista numeroase reglementari legislative pentru a preveni si a stinge rapid un eventual incendiu.

Insa dincolo de respectarea acestor reglementari legislative care vizeaza protectia si prevenirea in fata incendiilor, exista si alte metode prin care putem aduce un plus de siguranta in eventualitatea in care un imobil este afectat de incendiu. Printre aceste metode regasim usile automate antifoc. Aceste usi automate rezistente la foc pot reprezenta o alegere foarte inspirata atat pentru locuinta personala, cat si pentru spatiile de birouri sau pentru diferite spatii comerciale.

Ce recomanda usile rezistente la foc?

Daca pana acum nu stiai ca exista astfel de usi care pot rezista temperaturilor si flacarilor generate de un eventual incendiu, trebuie spus ca acestea sunt usi care din perspectiva aspectului sunt foarte asemanatoare cu cele clasice. Astfel, usile automate antifoc se potrivesc perfect arhitecturii moderne, insa aduc un plus pe partea de siguranta in cazul unui incendiu.

Inchiderea automata a acestor usi cu rezistenta la foc este un foarte mare plus. Acest aspect asigura o eficienta sporita in protejarea unui anumit spatiu in fata flacarilor, a fumului si a temperaturilor foarte ridicate care pot fi generate de un incendiu. Prin urmare vorbim despre reducerea numarului de surse care pot alimenta incendiul, dar si despre faptul ca flacarile pot fi tinute la distanta pentru un anumit interval de timp.

De aici deriva si faptul ca aceste usi automate rezistente la foc nu permit propagarea incendiului intr-un ritm foarte rapid. Astfel exista mai mult timp pentru ca spatiul afectat de incendiu sa poata fi evacuat. In acelasi timp echipajele de pompieri pot avea mai mult timp la dispozitie in vederea lichidarii incendiului, crescand astfel sansele de a se evita pierderea de vieti omenesti si de a se diminua pagubele materiale.

Materialele folosite pentru producerea usilor automate antifoc si montarea corespunzatoare a acestor usi reprezinta garantia sigurantei in fata incendiilor pe care aceste usi o ofera. Etanseitatea este una foarte ridicata, iar conform anumitor studii s-a constatat faptul ca pagubele materiale rezultate in urma unui incendiu sunt cu pana la 70% mai reduse in cazul imobilelor avand usi automate rezistente la foc comparativ cu imobilele avand usi clasice.

Producator autorizat de usi automate antifoc

In conditiile in care iti doresti sa sporesti siguranta in eventualitatea unui incendiu, poti sa apelezi la un producator autorizat de astfel de usi cu rezistenta in fata incendiilor. Firma Arcom Glass este unul dintre producatorii de top in acest domeniu de activitate, oferind o gama variata de tipuri si de modele de usi automate rezistente la foc.Detalii suplimentare pot fi gasite pe fireglass.ro.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.