Ventilația aerului din casa ta – de nelipsit în casele moderne de azi

Te-ai întrebat recent de ce este atât de important să îți ventilezi casa? Ventilația eficientă, din punct de vedere energetic, a devenit un element esențial în proiectarea și construcția tuturor caselor și clădirilor noi (etanșe și bine izolate). Beneficiile acestor sisteme mecanizate sunt multiple: îmbunătățesc eficiența energetică a casei; oferă un aer interior proaspăt, filtrat, constant; sporesc calitatea aerului interior în casele noi și existente.

Permite-ți să respiri adânc și relaxat, în propria locuință

Ventilația corectă, bine controlată, necesită un climat interior bun și asigură o protecție durabilă împotriva pierderilor mari de energie. Din păcate însă, nu putem să obținem rezultatele dorite de unii singuri, doar prin ventilatoare simple (în băi/bucătării) sau geamuri deschise. Pentru a ne asigura că putem respira liber și sigur în fiecare zi, un sistem de ventilație cu recuperare de căldură poate fi un ajutor practic. Și unul care vă economisește și mai multă energie!

Descoperă aici soluția integrată de ventilare și răcire de la Case Călduroase.

Te bucuri de aer curat în toate camerele casei (nu doar în unele), menții mai ușor ca niciodată o temperatură constantă și ai un nivel de umiditate recomandat.

De ce să investești acum în ventilația corectă a casei?

Din păcate, stilul de viață de azi, aici în Europa, ne face să ne petrecem cea mai mare parte a existenței în … interior. Noile materiale de construcție, vopselele moderne, încălzirea centrală și ferestrele etanșe și bine izolante duc la schimbarea climatului interior. Rezultatul este un aer îmbâcsit, ce conține un amestec de poluanți ai mediului sau toxine rezidențiale, precum dioxid de carbon și vapori de apă din aerul pe care îl respirăm, agenți de curățare, vapori din mobilier, covoare, vopsele și altele. Aceste lucruri pot fi eliminate printr-o ventilație adecvată. Ventilația din locuințele de azi îndeplinește așadar două funcții principale:

– Un aer curat în interior

– Reglarea umidității aerului

Știai că? …

Studiile arată că există o legătură directă între calitatea aerului pe care îl folosim (cauzat de o ventilație slabă) și capacitatea noastră de concentrare și performanță productivă. Calitatea slabă a aerului interior poate afecta, de asemenea, sănătatea, în special pentru persoanele care suferă de astm și alergii.

Prevenirea mucegaiului, mai importantă decât am fi crezut

Ventilarea insuficientă sau incorectă, pe o perioadă lungă de timp, este adesea cauza umezelii din interior și a creșterii mucegaiului – din păcate, atât de des întâlnit în casele din România. Mucegaiul nu este doar inestetic și dăunător clădirii în care locuim, dar, mai presus de toate, este foarte dăunător sănătății persoanelor care petrec mult timp în aceste camere. Adesea, apar simptome precum dureri de cap, tulburări de somn sau lipsa de concentrare. Cu cât aerul este mai cald, cu atât poate absorbi mai multă umiditate. Când se răcește, conținutul de umiditate relativă a aerului crește alarmant. În cazul în care valoarea de saturație este atinsă sau depășită, excesul se precipită sub formă de condens, care se vede pe ferestrele încețoșate sau pe oglinda băii.

Nu amâna instalarea unor astfel de sisteme! Bucură-te de soluțiile personalizate pentru izolație, ventilație și încălzire, la www.casecalduroase.ro.

 

 

 

 

 

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.