Viitorul este aici: 5 motive pentru care 2023 este anul potrivit pentru a monta panouri solare

Lumea este în continuă evoluție, iar tehnologia avansează într-un ritm rapid. Una dintre cele mai interesante evoluții din ultimii ani este utilizarea tot mai frecventă a surselor de energie regenerabilă. Energia solară, în special, devine din ce în ce mai populară, pe măsură ce oamenii recunosc beneficiile utilizării energiei solare pentru a-și alimenta casele și afacerile. Dacă aveți în vedere instalarea de panouri solare, poate vă întrebați când este cel mai bun moment pentru a face acest lucru.

Ei bine, viitorul este aici, iar 2023 ar putea fi anul perfect pentru a face schimbarea. În acest articol, vom explora motive pentru care instalarea panourilor solare în 2023 ar putea fi cea mai inteligentă decizie pe care o veți lua vreodată.

Avantajele panourilor solare

Panourile solare oferă mai multe avantaje față de sursele tradiționale de energie. Unul dintre cele mai importante avantaje este că energia solară este regenerabilă și durabilă. Spre deosebire de combustibilii fosili, care sunt resurse finite, energia solară este practic nelimitată. Acest lucru înseamnă că energia solară poate fi folosită la nesfârșit, fără a epuiza resursele planetei. În plus, energia solară este curată, ceea ce înseamnă că nu produce gaze cu efect de seră dăunătoare sau alți poluanți care contribuie la schimbările climatice.

Un alt avantaj al panourilor solare este că acestea necesită puțină întreținere. Odată instalate, panourile solare necesită puțină întreținere și pot dura până la 25 de ani sau chiar mai mult. Acest lucru înseamnă că vă puteți bucura de beneficiile energiei solare ani de zile, fără să vă faceți griji cu privire la costurile constante de întreținere sau de înlocuire.

În cele din urmă, panourile solare pot crește valoarea casei dvs. Studiile au arătat că locuințele cu panouri solare se vând cu mai mult decât cele fără panouri solare. Acest lucru se datorează faptului că panourile solare reprezintă o investiție valoroasă în eficiența energetică și durabilitatea casei.

Progrese în tehnologia panourilor solare

În ultimul deceniu, au existat progrese semnificative în tehnologia panourilor solare. Aceste progrese au făcut ca energia solară să fie mai eficientă și mai accesibilă ca niciodată. De exemplu, noile panouri solare sunt acum capabile să producă mai multă energie cu mai puțină lumină solară, ceea ce le face mai eficiente chiar și în condiții de înnorat sau de cer acoperit. În plus, noile materiale și tehnici de fabricație au făcut ca panourile solare să fie mai accesibile, făcându-le astfel accesibile.

O altă evoluție interesantă este integrarea panourilor solare cu alte tehnologii, spre exemplu panourile fotovoltaice Viessmann, cu tehnologie de celule monocristaline are un  randament 20.7%, așadar aproape 21 din energia soarelui care atinge suprafața panourilor este captată pentru a deveni energie electrică.

Stimulente guvernamentale pentru instalarea de panouri solare

Guvernele din întreaga lume recunosc importanța energiei regenerabile și oferă stimulente pentru a încuraja instalarea de panouri solare. La începutul anului 2023 în România s-a aprobat Legea 39 / 2023 care acordă scutiri fiscale pentru clienții casnici- persoane fizice și institutii de stat. Concret, persoanele fizice plătesc TVA redus de 5 % la panourile fotovoltaice.

Aceasta înseamnă economie la achiziție, apoi economie la energie electrică. Un exemplu de economie: un kit de panouri fotovoltaice de 5 kW , monocristalin, cost aproximativ 30.000 lei, în timp ce un pachet similar, plătit de persoane juridice la TVA 19% cost aproximativ 35.000  lei. Aceasta înseamna o economie de aproximativ 5000 lei, echivalentul  a 1000 euro.

Suplimentar, continuă proiectul Casa Verde 2023 care acordă facilități pentru persoanele care montează sisteme verzi de energie.

Economii la costurile energiei solare

Unul dintre cele mai importante beneficii ale energiei solare este reprezentat de economiile de costuri pe care le poate oferi. Prin instalarea de panouri solare, proprietarii de locuințe își pot reduce semnificativ facturile de electricitate. Potrivit unui raport al National Renewable Energy Laboratory, proprietarii de locuințe cu panouri solare pot economisi până la 75% din facturile de electricitate. În plus, proprietarii de case pot câștiga bani vânzând energia în exces generată de panourile lor solare înapoi în rețea, devenind prosumator.

Beneficiile de mediu ale energiei solare

Energia solară este una dintre cele mai curate și mai durabile forme de energie disponibile. Spre deosebire de sursele tradiționale de energie, energia solară nu produce poluanți dăunători sau gaze cu efect de seră care contribuie la schimbările climatice. Prin utilizarea energiei solare, proprietarii de locuințe își pot reduce semnificativ amprenta de carbon și pot contribui la un viitor mai durabil.

În plus, energia solară poate ajuta la reducerea dependenței noastre de combustibilii fosili, care sunt resurse finite. Prin tranziția la energia solară, putem contribui la conservarea resurselor planetei noastre și putem asigura un viitor mai luminos pentru generațiile viitoare.

De ce 2023 este anul pentru a instala panouri solare

2023 se anunță a fi anul perfect pentru a instala panouri solare. Până atunci, energia solară va fi chiar mai eficientă și mai accesibilă decât este în prezent. În plus, guvernele din întreaga lume vor continua probabil să ofere stimulente pentru a încuraja adoptarea energiei solare, ceea ce o va face și mai accesibilă pentru proprietarii de locuințe.

În plus, pe măsură ce tot mai mulți proprietari de locuințe vor adopta energia solară, tehnologia va deveni și mai obișnuită, reducând stigmatul și crescând acceptabilitatea socială a panourilor solare. Acest lucru înseamnă că instalarea panourilor solare în 2023 nu numai că va oferi economii imediate de costuri și beneficii de mediu, dar va crește și valoarea pe termen lung a casei dumneavoastră.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.